Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Aardappelgratin met parmezaanse kaas
Stap 1 van 9

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 van 9

Was de aardappelplakjes niet, het zetmeel dat erop zit zorgt ervoor dat de plakjes mooi aan elkaar blijven plakken.

Stap 3 van 9

Meng de room met de melk en klop de eieren eronder.

Stap 4 van 9

Voeg de verse kruiden, look en sjalot toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Stap 5 van 9

Vul de dresseerringen met laagjes aardappel, een lepel van het beslag en de Parmezaanse kaas.

Stap 6 van 9

Herhaal tot de ringen helemaal gevuld zijn en eindig met een laagje Parmezaanse kaas.

Stap 7 van 9

Bak 35 minuten in de oven.

Stap 8 van 9

Haal uit de oven, laat 10 minuten afkoelen en verwijder de dresseerringen. 

Stap 9 van 9

Werk verder af met geraspte oude kaas en peterselie.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Aardappelgratin met parmezaanse kaas Aardappelgratin met parmezaanse kaas
Recept
Campina

Aardappelgratin met parmezaanse kaas

Campina Halfvolle melk

Dit recept werd gemaakt met Campina Halfvolle melk

Meer info over dit product Sluiten
4.0000 5
Hoofdgerecht
15 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 2
    aardappelen (in flinterdunne plakjes)
  • 1
    teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 250
    g Campina Lichte Room (20% vet)
  • 250
    g Campina Halfvolle melk
  • eieren
  • takjes tijm (fijngesneden)
  • takjes rozemarijn
  • 1
    sjalotten (gesnipperd)
  • 100
    g parmezaansnippers
  • oude kaas (geraspt)
  • peterselie (fijngehakt)
  • nootmuskaat
  • zwarte peper (versgemalen)
  • zout
In de oven: 35 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Was de aardappelplakjes niet, het zetmeel dat erop zit zorgt ervoor dat de plakjes mooi aan elkaar blijven plakken.

  3. Meng de room met de melk en klop de eieren eronder.

  4. Voeg de verse kruiden, look en sjalot toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Vul de dresseerringen met laagjes aardappel, een lepel van het beslag en de Parmezaanse kaas.

  6. Herhaal tot de ringen helemaal gevuld zijn en eindig met een laagje Parmezaanse kaas.

  7. Bak 35 minuten in de oven.

  8. Haal uit de oven, laat 10 minuten afkoelen en verwijder de dresseerringen. 

  9. Werk verder af met geraspte oude kaas en peterselie.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Pistoletkommetjes met eiersalade en verse peterselie

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Geroosterde kwartels met bearnaiseroomsaus en erwtenmousse

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Pasta met romige walnootpesto

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Speltspaghetti met mosselen

Hoofdgerecht | 40 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting