Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Login
Sluiten
kookmodus
Appelcrumble-ijs
Stap 1 van 18

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 van 18

Neem een kom en doe er de bloem, suiker, boter en een mespuntje zout in.

Stap 3 van 18

Meng tot je een kruimelig deeg krijgt.

Stap 4 van 18

Leg bakpapier in de bakvorm en strooi er het deeg over uit.

Stap 5 van 18

Bak het deeg gedurende 10 minuten in de oven.

Stap 6 van 18

Haal het goudbruine deeg uit de oven en laat afkoelen.

Stap 7 van 18

Schil de appels en verwijder het klokkenhuis.

Stap 8 van 18

Snijd de appels in kwartjes en vervolgens in schijfjes.

Stap 9 van 18

Bak de appelschijfjes in boter.

Stap 10 van 18

Zet opzij en strooi er een beetje suiker en kaneel over.

Stap 11 van 18

Neem een kom en klop de slagroom op.

Stap 12 van 18

Doe bij de slagroom de gecondenseerde melk, Nutroma en het vanille-extract.

Stap 13 van 18

Meng de ingrediënten door elkaar en zet 1 uur in de diepvriezer.

Stap 14 van 18

Haal de mengeling na een uur weer uit de diepvriezer en meng met een mixer.

Stap 15 van 18

Meng er zachtjes de gebakken appelschijfjes en crumble onder.

Stap 16 van 18

Laat het ijs vervolgens 12 uur afkoelen in de diepvriezer.

Stap 17 van 18

Of: gebruik een ijsmachine en zet meteen in de diepvriezer.

Stap 18 van 18

Tip: haal het ijs 15 minuten voor je het serveert uit de diepvries.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Appelcrumble-ijs Appelcrumble-ijs
Recept
Nutroma

Appelcrumble-ijs

Campina Slagroom (40% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Slagroom (40% vet)

Meer info over dit product Sluiten
4.0000 5
Nagerecht
10 minuten | Zoet
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

 

Crumble

  • 75
    g bloem
  • 50
    g boter
  • 40
    g suiker

IJs

In de diepvries: + 60 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Neem een kom en doe er de bloem, suiker, boter en een mespuntje zout in.

  3. Meng tot je een kruimelig deeg krijgt.

  4. Leg bakpapier in de bakvorm en strooi er het deeg over uit.

  5. Bak het deeg gedurende 10 minuten in de oven.

  6. Haal het goudbruine deeg uit de oven en laat afkoelen.

  7. Schil de appels en verwijder het klokkenhuis.

  8. Snijd de appels in kwartjes en vervolgens in schijfjes.

  9. Bak de appelschijfjes in boter.

  10. Zet opzij en strooi er een beetje suiker en kaneel over.

  11. Neem een kom en klop de slagroom op.

  12. Doe bij de slagroom de gecondenseerde melk, Nutroma en het vanille-extract.

  13. Meng de ingrediënten door elkaar en zet 1 uur in de diepvriezer.

  14. Haal de mengeling na een uur weer uit de diepvriezer en meng met een mixer.

  15. Meng er zachtjes de gebakken appelschijfjes en crumble onder.

  16. Laat het ijs vervolgens 12 uur afkoelen in de diepvriezer.

  17. Of: gebruik een ijsmachine en zet meteen in de diepvriezer.

  18. Tip: haal het ijs 15 minuten voor je het serveert uit de diepvries.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Sorbet van groene asperges, kaastaart en chocoladebiscuit

Nagerecht | 75 minuten

Recept
Campina
Scones met witte chocolade en frambozenconfituur

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Chocomousse met peren

Nagerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Confituurkoekjes

Nagerecht | 25 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.