Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Asperges met roomsaus
Stap 1 van 10

Schil de asperges heel dun en bewaar ze onder koud water.

Stap 2 van 10

Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in een hapjespan in 15-30  minuten afhankelijk van de dikte gaar.

Stap 3 van 10

Afgieten en laten uitlekken.

Stap 4 van 10

Kook in ruim kokend water met wat zout de eieren in 7 minuten bijna  hard. 

Stap 5 van 10

Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.

Stap 6 van 10

Prak twee eieren fijn. Halveer de andere twee.

Stap 7 van 10

Breng ondertussen in een ruime steelpan de 250 ml Campina room aan de kook met wat aspergekookvocht en laat dit inkoken tot de  room wat dikker wordt.

Stap 8 van 10

Voeg de geprakte eieren toe en breng op smaak met wat zout, wat peper en  nootmuskaat

Stap 9 van 10

Leg de asperges in een schaal of op 4 warme borden.

Stap 10 van 10

Schep de saus erover en leg de halve eieren ernaast.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Asperges met roomsaus Asperges met roomsaus
Recept
Campina

Asperges met roomsaus

Campina Volle room (33% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Volle room (33% vet)

Meer info over dit product Sluiten
0 5
Voorgerecht
30 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de asperges heel dun en bewaar ze onder koud water.

  2. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in een hapjespan in 15-30  minuten afhankelijk van de dikte gaar.

  3. Afgieten en laten uitlekken.

  4. Kook in ruim kokend water met wat zout de eieren in 7 minuten bijna  hard. 

  5. Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.

  6. Prak twee eieren fijn. Halveer de andere twee.

  7. Breng ondertussen in een ruime steelpan de 250 ml Campina room aan de kook met wat aspergekookvocht en laat dit inkoken tot de  room wat dikker wordt.

  8. Voeg de geprakte eieren toe en breng op smaak met wat zout, wat peper en  nootmuskaat

  9. Leg de asperges in een schaal of op 4 warme borden.

  10. Schep de saus erover en leg de halve eieren ernaast.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Parmezaankoekje met een zalfje van rode biet

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Bokaaltje van oesterzwam en oesterzwamchips

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Bloemkool met pesto

Voorgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Salade van quinoa

Voorgerecht | 10 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting