Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Benedict Eitjes
Stap 1 van 8 - Voor de eieren

Snij de muffins doormidden en toast ze (of het brood) lichtjes.

Stap 2 van 8 - Voor de eieren

Doe de azijn in een grote kookpot met water en breng zonder zout aan de kook.

Stap 3 van 8 - Voor de eieren

Pocheer de eieren in het lichtjes kokende water gedurende 3 minuten en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Stap 4 van 8 - Voor de eieren

Leg voorzichtig een gepocheerd ei bovenop de zalm en werk af met de warme béarnaiseroomsaus. Versier het bord met enkele stukjes kervel.

Stap 5 van 8 - Voor de bearnaiseroomsaus

Start met het maken van de gastrique, dat is de basis van de bearnaiseroomsaus. De wijn, dragon, zwarte peper, zout, witte wijnazijn en mosterdzaad gaan samen in een steelpan. Breng deze ingrediënten samen tot aan het kookpunt. Laat enkele minuten zachtjes borrelen, net tegen het kookpunt. Je zou ongeveer een halve liter vloeistof moeten overhouden.

Stap 6 van 8 - Voor de bearnaiseroomsaus

Neem een zeef en giet er de zelfgemaakte gastrique door. Zet eventjes aan de kant. Neem een tweede pannetje en smelt er de boter in. Zorg wel dat de boter niet gaat kleuren. Na een tijdje gaan er witte vlokjes bovendrijven, die schep je er voorzichtig af. Giet de gesmolten boter over in een ander potje.

Stap 7 van 8 - Voor de bearnaiseroomsaus

In een nieuwe pan doe je de eierdooiers met enkele eetlepels gastrique. Zet die pannetje op een kleinere pan met een bodempje water. Klop, au bain-marie, tot je een stevige sabayon krijgt. Draai het vuur een beetje lager, zodat het geheel niet gaat aanbranden.

Stap 8 van 8 - Voor de bearnaiseroomsaus

Doe de overige ingrediënten in de saus: de verse kervel en dragon, room, peper en zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Benedict Eitjes Benedict Eitjes
Recept
Campina

Benedict Eitjes

Campina Lichte Room (20% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Lichte Room (20% vet)

Meer info over dit product Sluiten
5.0000 5
Ontbijt
20 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Voor de eieren

  • 8
    eieren
  • 8
    sneetjes brood (rond)
  • 8
    sneetjes gerookte zalm
  • 1
    eetlepels azijn
  • zout
  • peper

Voor de bearnaiseroomsaus

  • 0,5
    l witte wijnazijn
  • 1
    l witte wijn
  • 1
    bosjes dragon
  • 1
    eetlepels zwarte peper (geplet)
  • 2
    eetlepels mosterdzaad
  • 200
    g boter
  • 4
    eieren (enkel het eigeel)
  • 100
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • kervel
  • dragon
  • peper
  • zout
Voor de eieren
  1. Snij de muffins doormidden en toast ze (of het brood) lichtjes.

  2. Doe de azijn in een grote kookpot met water en breng zonder zout aan de kook.

  3. Pocheer de eieren in het lichtjes kokende water gedurende 3 minuten en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

  4. Leg voorzichtig een gepocheerd ei bovenop de zalm en werk af met de warme béarnaiseroomsaus. Versier het bord met enkele stukjes kervel.

Voor de bearnaiseroomsaus
  1. Start met het maken van de gastrique, dat is de basis van de bearnaiseroomsaus. De wijn, dragon, zwarte peper, zout, witte wijnazijn en mosterdzaad gaan samen in een steelpan. Breng deze ingrediënten samen tot aan het kookpunt. Laat enkele minuten zachtjes borrelen, net tegen het kookpunt. Je zou ongeveer een halve liter vloeistof moeten overhouden.

  2. Neem een zeef en giet er de zelfgemaakte gastrique door. Zet eventjes aan de kant. Neem een tweede pannetje en smelt er de boter in. Zorg wel dat de boter niet gaat kleuren. Na een tijdje gaan er witte vlokjes bovendrijven, die schep je er voorzichtig af. Giet de gesmolten boter over in een ander potje.

  3. In een nieuwe pan doe je de eierdooiers met enkele eetlepels gastrique. Zet die pannetje op een kleinere pan met een bodempje water. Klop, au bain-marie, tot je een stevige sabayon krijgt. Draai het vuur een beetje lager, zodat het geheel niet gaat aanbranden.

  4. Doe de overige ingrediënten in de saus: de verse kervel en dragon, room, peper en zout.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Rijstpap

Ontbijt | 45 minuten

Recept
Campina
Bananenwafels met kaneel

Ontbijt | 60 minuten

Recept
Campina
Broodjes met zaden en plattekaas

Ontbijt | 15 minuten

Recept
Campina
Profiteroles

Nagerecht | 15 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting