Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Login
Sluiten
kookmodus
Cake met plattekaas en blauwe bessen
Stap 1 van 11

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 van 11

Klopt de eieren samen met de suiker tot een schuimige massa.

Stap 3 van 11

Voeg de maïsolie en de plattekaas toe aan dit mengsel.

Stap 4 van 11

Zeef er de bloem over en voeg het bakpoeder en het zout toe.

Stap 5 van 11

Klop tot een smeuïge massa.

Stap 6 van 11

Voeg de blauwe bessen toe.

Stap 7 van 11

Neem de cakevorm en bekleed met bakpapier.

Stap 8 van 11

Giet het beslag in de vorm en zet 60 minuten in de oven.

Stap 9 van 11

Is de cake klaar? Even prikken met een priem. Is de priem droog? Dan is de cake klaar.

Stap 10 van 11

Haal uit de oven en laat even afkoelen op een rooster.

Stap 11 van 11 - Extra

Extra: zeef, bakpapier, rechthoekige cakevorm

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Cake met plattekaas en blauwe bessen Cake met plattekaas en blauwe bessen
Recept
Campina

Cake met plattekaas en blauwe bessen

Campina Volle Plattekaas

Dit recept werd gemaakt met Campina Volle Plattekaas

Meer info over dit product Sluiten
4.2500 5
Vieruurtje
90 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 125
    g blauwe bosbessen
  • 250
    g Campina Volle Plattekaas
  • 300
    g patisseriebloem
  • 10
    g bakpoeder
  • 200
    g suiker
  • 4
    eieren
  • 1,5
    dl maïsolie
  • snuifje zout
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Klopt de eieren samen met de suiker tot een schuimige massa.

  3. Voeg de maïsolie en de plattekaas toe aan dit mengsel.

  4. Zeef er de bloem over en voeg het bakpoeder en het zout toe.

  5. Klop tot een smeuïge massa.

  6. Voeg de blauwe bessen toe.

  7. Neem de cakevorm en bekleed met bakpapier.

  8. Giet het beslag in de vorm en zet 60 minuten in de oven.

  9. Is de cake klaar? Even prikken met een priem. Is de priem droog? Dan is de cake klaar.

  10. Haal uit de oven en laat even afkoelen op een rooster.

Extra
  1. Extra: zeef, bakpapier, rechthoekige cakevorm

Geef dit recept een score
Recept
Cécémel
Sinaasappelcake met Cécémel-glazuur

Vieruurtje | 60 minuten

Recept
Campina
Pannekoeken met crème patissière, warme chocoladesaus, bloemsuiker en slagroom

Vieruurtje | 15 minuten

Recept
Campina
Havermoutpap met plattekaas en aardbei

Vieruurtje | 15 minuten

Recept
Appelsientje
Milkshake met zomerfruit

Vieruurtje | 10 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.