Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Login
Sluiten
kookmodus
Cheesecake
Stap 1 van 19

Verwarm de oven voor op 150°C.

Stap 2 van 19

Vet een bakvorm in met boter (bodem en zijkanten) en bedek met bakpapier.

Stap 3 van 19

Smelt de plattekaas au bain-marie.

Stap 4 van 19

Roer zachtjes en zet de plattekaas even opzij.

Stap 5 van 19

Neem een maatbeker en meng er de 3 eierdooiers, 2 eieren en Nutroma in. Zet opzij.

Stap 6 van 19

Verwarm de koolzaadolie op een laag vuurtje.

Stap 7 van 19

Giet de warme olie over de bloem en meng tot een smeuïge pasta. Zet opzij.

Stap 8 van 19

Voeg het eimengsel bij de roomkaas en mix.

Stap 9 van 19

Voeg vervolgens het bloemmengsel toe en mix.

Stap 10 van 19

Meng het eiwit tot schuim en voeg rustig het citroensap en de suiker toe. Ondertussen blijf je mengen tot het eiwit stijf is.

Stap 11 van 19

Meng het eiwitmengsel voorzichtig onder het eigeel (niet kloppen) tot er geen eiwit meer te zien is.

Stap 12 van 19

Giet in een bakvorm en klop er enkele keren mee op het aanrecht. Zo verwijder je alle luchtbellen.

Stap 13 van 19

Vul de bakplaat van de oven met water en zet terug in de oven.

Stap 14 van 19

Plaats er vervolgens de bakvorm in en laat 30 minuten bakken.

Stap 15 van 19

Na 30 minuten verlaag je de temperatuur van de oven tot 130°C.

Stap 16 van 19

Laat de cheesecake nog 75 minuten bakken in een oven van 130°C.

Stap 17 van 19

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Stap 18 van 19

Maak de bakvorm los van de cheesecake.

Stap 19 van 19

Besprenkel de bovenkant van de cheesecake met een mengeling van suiker en citroenzeste.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Cheesecake Cheesecake
Recept
Nutroma

Cheesecake

Campina Halfvolle Verse Kaas

Dit recept werd gemaakt met Campina Halfvolle Verse Kaas

Meer info over dit product Sluiten
0 5
Nagerecht
15 minuten | Zoet
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

 
  • 200
    g Campina Halfvolle Verse Kaas
  • 50
    g bloem (gezeefd)
  • 50
    ml Nutroma Romig
  • 45
    g bruine suiker
  • 35
    ml koolzaadolie
  • 3
    eieren (enkel de dooiers)
  • 3
    eieren (enkel het eiwit)
  • 2
    eieren
  • 1
    theelepels citroensap
  • 1
    theelepels citroenen (enkel de zeste)
In de oven: +/- 105 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. Vet een bakvorm in met boter (bodem en zijkanten) en bedek met bakpapier.

  3. Smelt de plattekaas au bain-marie.

  4. Roer zachtjes en zet de plattekaas even opzij.

  5. Neem een maatbeker en meng er de 3 eierdooiers, 2 eieren en Nutroma in. Zet opzij.

  6. Verwarm de koolzaadolie op een laag vuurtje.

  7. Giet de warme olie over de bloem en meng tot een smeuïge pasta. Zet opzij.

  8. Voeg het eimengsel bij de roomkaas en mix.

  9. Voeg vervolgens het bloemmengsel toe en mix.

  10. Meng het eiwit tot schuim en voeg rustig het citroensap en de suiker toe. Ondertussen blijf je mengen tot het eiwit stijf is.

  11. Meng het eiwitmengsel voorzichtig onder het eigeel (niet kloppen) tot er geen eiwit meer te zien is.

  12. Giet in een bakvorm en klop er enkele keren mee op het aanrecht. Zo verwijder je alle luchtbellen.

  13. Vul de bakplaat van de oven met water en zet terug in de oven.

  14. Plaats er vervolgens de bakvorm in en laat 30 minuten bakken.

  15. Na 30 minuten verlaag je de temperatuur van de oven tot 130°C.

  16. Laat de cheesecake nog 75 minuten bakken in een oven van 130°C.

  17. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  18. Maak de bakvorm los van de cheesecake.

  19. Besprenkel de bovenkant van de cheesecake met een mengeling van suiker en citroenzeste.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Citroen meringue

Nagerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Slagroomsoezen

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Fazant met roomsaus en oesterzwammen

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Cécémel
Granita met Cécémel

Nagerecht | 5 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.