Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Login
Sluiten
kookmodus
Chocoladebavarois
Stap 1 van 16

Week de gelatine in koud water.

Stap 2 van 16

Verwarm de Nutroma Romig in een steelpan en laat er de melkchocolade in smelten.

Stap 3 van 16

Meng er de suiker en vanillesuiker onder.

Stap 4 van 16

Neem de pan van het vuur.

Stap 5 van 16

Klop 2 eidooiers los in de warme chocolademelk.

Stap 6 van 16

Verwarm verder op een laag vuur en roer regelmatig.

Stap 7 van 16

Laat dit mengsel niet koken, haal het tijdig van het vuur.

Stap 8 van 16

Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in de chocolademelk.

Stap 9 van 16

Laat het mengsel afkoelen.

Stap 10 van 16

Klop intussen een eiwit stijf en voeg geleidelijk de poedersuiker toe.

Stap 11 van 16

Klop de Campina Slagroom bijna stijf en spatel, samen met het eiwit, onder het chocolademengsel.

Stap 12 van 16

Doe de chocoladebavarois in een vorm en laat afkoelen in de koelkast.

Stap 13 van 16

Plaats een bord op de chocoladebavarois en keer om.

Stap 14 van 16

Versier met witte chocoladeschilfers en zeste van sinaasappel.

Stap 15 van 16

Tip: Voor kerst steek je er een leuk kerstmotiefje uit!

Stap 16 van 16 - Extra

Kleine taartvorm of een diep bord

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Chocoladebavarois Chocoladebavarois
Recept
Nutroma

Chocoladebavarois

Nutroma Romig

Dit recept werd gemaakt met Nutroma Romig

Meer info over dit product Sluiten
5.0000 5
Nagerecht
40 minuten | Zoet
0 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 3
    blaadjes gelatine
  • 3
    dl Nutroma Romig
  • 25
    cl Campina Slagroom (40% vet)
  • 100
    g chocolade
  • 35
    g suiker
  • 15
    g poedersuiker
  • 1
    zakje vanillesuiker
  • 2
    eieren (enkel de eierdooiers)
  • 1
    eieren (enkel het eiwit)
  • chocoladeschilfers (wit)
  • sinaasappel (enkel de zeste)
  1. Week de gelatine in koud water.

  2. Verwarm de Nutroma Romig in een steelpan en laat er de melkchocolade in smelten.

  3. Meng er de suiker en vanillesuiker onder.

  4. Neem de pan van het vuur.

  5. Klop 2 eidooiers los in de warme chocolademelk.

  6. Verwarm verder op een laag vuur en roer regelmatig.

  7. Laat dit mengsel niet koken, haal het tijdig van het vuur.

  8. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in de chocolademelk.

  9. Laat het mengsel afkoelen.

  10. Klop intussen een eiwit stijf en voeg geleidelijk de poedersuiker toe.

  11. Klop de Campina Slagroom bijna stijf en spatel, samen met het eiwit, onder het chocolademengsel.

  12. Doe de chocoladebavarois in een vorm en laat afkoelen in de koelkast.

  13. Plaats een bord op de chocoladebavarois en keer om.

  14. Versier met witte chocoladeschilfers en zeste van sinaasappel.

  15. Tip: Voor kerst steek je er een leuk kerstmotiefje uit!

Extra
  1. Kleine taartvorm of een diep bord

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Tiramisu

Nagerecht | 15 minuten

Recept
Joyvalle
Blanc-manger met amandelen

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Sorbet van groene asperges, kaastaart en chocoladebiscuit

Nagerecht | 75 minuten

Recept
Campina
Scones met karnemelkpap

Nagerecht | 20 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.