Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Login
Sluiten
kookmodus
Chocoladekaastaart
Stap 1 van 25 - Voor de taart

Verwarm de oven voor op 175°C.

Stap 2 van 25 - Voor de taart

Verkruimel de koekjes en meng ze onder de gesmolten boter.

Stap 3 van 25 - Voor de taart

Duw het kruimelige deeg op de bodem van een springvorm.

Stap 4 van 25 - Voor de taart

Druk het deeg goed aan en bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 5 van 25 - Voor de taart

Laat het deeg afkoelen.

Stap 6 van 25 - Voor de taart

Scheid het eiwit van de eidooiers en zet even opzij.

Stap 7 van 25 - Voor de taart

Meng de suiker onder de eidooiers met een keukenrobot en klop tot een luchtig mengsel.

Stap 8 van 25 - Voor de taart

Voeg de bloem al roerend toe aan het mengsel.

Stap 9 van 25 - Voor de taart

Zet een kookpot op het vuur en verwarm de vanillezaadjes samen met de Cécémel.

Stap 10 van 25 - Voor de taart

Neem van het vuur en laat even afkoelen.

Stap 11 van 25 - Voor de taart

Voeg de vanillezaadjes en Cécémel vervolgens bij in de keukenrobot.

Stap 12 van 25 - Voor de taart

Laat de machine draaien tot het mengsel volledig is afgekoeld.

Stap 13 van 25 - Voor de taart

Klop ondertussen het eiwit op tot een stevig schuim.

Stap 14 van 25 - Voor de taart

Roer de plattekaas onder het beslag en meng goed.

Stap 15 van 25 - Voor de taart

Voeg ook het eiwit met een spatel toe aan het mengsel.

Stap 16 van 25 - Voor de taart

Neem het deeg en stort er het mengsel in.

Stap 17 van 25 - Voor de taart

Zet het geheel vervolgens 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 18 van 25 - Voor de taart

Voldoende gebakken? Zet de oven uit en laat even afkoelen met de ovendeur open.

Stap 19 van 25 - Voor de taart

Neem vervolgens de taart uit de oven en laat verder afkoelen.

Stap 20 van 25 - Voor de taart

Zet de taart in de koelkast, zo kan de vulling goed opstijven.

Stap 21 van 25 - Voor de afwerking

Smelt de pure chocolade met een scheutje room.

Stap 22 van 25 - Voor de afwerking

Voeg vervolgens de poedersuiker toe.

Stap 23 van 25 - Voor de afwerking

Giet het chocoladeglazuur rijkelijk over de taart.

Stap 24 van 25 - Voor de afwerking

Bestrooi met geroosterde amandelschilfers.

Stap 25 van 25 - Voor de afwerking

Plaats nog een uurtje in een koele ruimte.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Chocoladekaastaart Chocoladekaastaart
Recept
Cécémel

Chocoladekaastaart

Cécémel De Enige Echte

Dit recept werd gemaakt met Cécémel De Enige Echte

Meer info over dit product Sluiten
4.5000 5
Vieruurtje
90 minuten | Zoet
8 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Voor de taart

Voor de afwerking

Extra

  • springvorm (liefst met antiaanbaklaag)
In de oven: 60 minuten
Voor de taart
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Verkruimel de koekjes en meng ze onder de gesmolten boter.

  3. Duw het kruimelige deeg op de bodem van een springvorm.

  4. Druk het deeg goed aan en bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. Laat het deeg afkoelen.

  6. Scheid het eiwit van de eidooiers en zet even opzij.

  7. Meng de suiker onder de eidooiers met een keukenrobot en klop tot een luchtig mengsel.

  8. Voeg de bloem al roerend toe aan het mengsel.

  9. Zet een kookpot op het vuur en verwarm de vanillezaadjes samen met de Cécémel.

  10. Neem van het vuur en laat even afkoelen.

  11. Voeg de vanillezaadjes en Cécémel vervolgens bij in de keukenrobot.

  12. Laat de machine draaien tot het mengsel volledig is afgekoeld.

  13. Klop ondertussen het eiwit op tot een stevig schuim.

  14. Roer de plattekaas onder het beslag en meng goed.

  15. Voeg ook het eiwit met een spatel toe aan het mengsel.

  16. Neem het deeg en stort er het mengsel in.

  17. Zet het geheel vervolgens 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.

  18. Voldoende gebakken? Zet de oven uit en laat even afkoelen met de ovendeur open.

  19. Neem vervolgens de taart uit de oven en laat verder afkoelen.

  20. Zet de taart in de koelkast, zo kan de vulling goed opstijven.

Voor de afwerking
  1. Smelt de pure chocolade met een scheutje room.

  2. Voeg vervolgens de poedersuiker toe.

  3. Giet het chocoladeglazuur rijkelijk over de taart.

  4. Bestrooi met geroosterde amandelschilfers.

  5. Plaats nog een uurtje in een koele ruimte.

Geef dit recept een score
Recept
Joyvalle
Blauwbessenpannenkoeken met gebakken fruit

Vieruurtje | 30 minuten

Recept
Leef Lekker
Mueslireep

Vieruurtje | 30 minuten

Recept
Campina
Pannekoeken met crème patissière, warme chocoladesaus, bloemsuiker en slagroom

Vieruurtje | 15 minuten

Recept
Cécémel
Frozen Chococino

Vieruurtje | 10 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.