We gebruiken technologieën, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners.

Meer info
Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Citroen meringue
Stap 1 van 13 - Voor de taart:

Bedek een taartvorm met bladerdeeg. Vet de vorm in of gebruik het bakpapier.

Stap 2 van 13 - Voor de taart:

Bak de vorm, gevuld met bv. bakbonen, gedurende 12 minuten op 180 graden.

Stap 3 van 13 - Voor de taart:

Haal nadien de bakbonen eruit en bak de taartvorm nog 7 minuten tot hij goudbruin is.

Stap 4 van 13 - Voor de taart:

Laat de taartbodem afkoelen. Niet ontvormen.

Stap 5 van 13 - Voor de vulling:

Meng 80 g suiker, het zetmeel, de zeste en de eigelen.

Stap 6 van 13 - Voor de vulling:

Leng het citroensap aan met water, tot je 200 ml  verdund citroensap hebt. Breng zachtjes aan de kook.

Stap 7 van 13 - Voor de vulling:

Voeg de room en het eigeelmengsel toe aan het  citroensap en laat samen even doorkoken.

Stap 8 van 13 - Voor de vulling:

Giet het mengsel in de taartbodem.

Stap 9 van 13 - Voor de vulling:

Klop de eiwitten stijf.

Stap 10 van 13 - Voor de vulling:

Voeg er de rest van de bloemsuiker beetje bij beetje aan toe.

Stap 11 van 13 - Voor de vulling:

Smeer dit over de taart en maak wat piekjes met dit  stevige mengsel.

Stap 12 van 13 - Voor de vulling:

Zet de taart 15 minuten in een oven van 180°, tot de  meringue bruin kleurt.

Stap 13 van 13 - Voor de vulling:

Laat afkoelen en serveer.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Citroen meringue Citroen meringue
Recept
Campina

Citroen meringue

Campina Volle room (33% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Volle room (33% vet)

Meer info over dit product Sluiten
5.0000 5
Nagerecht
40 minuten | Zoet
8 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

 

Voor de taart:

  • 1
    kant-en-klaar bladerdeeg

Voor de vulling:

In de oven: 34 minuten
Voor de taart:
  1. Bedek een taartvorm met bladerdeeg. Vet de vorm in of gebruik het bakpapier.

  2. Bak de vorm, gevuld met bv. bakbonen, gedurende 12 minuten op 180 graden.

  3. Haal nadien de bakbonen eruit en bak de taartvorm nog 7 minuten tot hij goudbruin is.

  4. Laat de taartbodem afkoelen. Niet ontvormen.

Voor de vulling:
  1. Meng 80 g suiker, het zetmeel, de zeste en de eigelen.

  2. Leng het citroensap aan met water, tot je 200 ml  verdund citroensap hebt. Breng zachtjes aan de kook.

  3. Voeg de room en het eigeelmengsel toe aan het  citroensap en laat samen even doorkoken.

  4. Giet het mengsel in de taartbodem.

  5. Klop de eiwitten stijf.

  6. Voeg er de rest van de bloemsuiker beetje bij beetje aan toe.

  7. Smeer dit over de taart en maak wat piekjes met dit  stevige mengsel.

  8. Zet de taart 15 minuten in een oven van 180°, tot de  meringue bruin kleurt.

  9. Laat afkoelen en serveer.

Geef dit recept een score
Recept
Nutroma
Kokos- & avocadoijs

Nagerecht | 10 minuten

Recept
Nutroma
Pistache-ijs

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Rode verse vruchten met munt gortepap, meringue en ahornsiroop

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Scones met witte chocolade en frambozenconfituur

Nagerecht | 30 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting