We gebruiken technologieën, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners.

Meer info
Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

Dag
Maand
Jaar
of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Login
Sluiten
kookmodus
Dip van verse kruidenkaas en citroen met gepekelde groenten
Stap 1 van 7 - Gepekelde groenten

Ga voor de gepekelde groenten een week op voorhand aan de slag.

Stap 2 van 7 - Gepekelde groenten

Snijd de groenten in stukjes. De snijwijze kies je zelf.

Stap 3 van 7 - Gepekelde groenten

Breng de suiker aan de kook met de azijn, het water, het zout, de kruiden en de peperbolletjes.

Stap 4 van 7 - Gepekelde groenten

Doe de groenten in een bokaal, doe er het warme mengsel bij en laat afkoelen.

Stap 5 van 7 - Gepekelde groenten

Sluit de bokaal en laat een week rusten.

Stap 6 van 7 - Dip

Meng de verse kaas met de verse kruiden, het citroensap en de olijfolie.

Stap 7 van 7 - Dip

Werk af met peper en zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Dip van verse kruidenkaas en citroen met gepekelde groenten Dip van verse kruidenkaas en citroen met gepekelde groenten
Recept
Campina

Dip van verse kruidenkaas en citroen met gepekelde groenten

Campina Halfvolle Verse Kaas

Dit recept werd gemaakt met Campina Halfvolle Verse Kaas

Meer info over dit product Sluiten
0 5
Aperitief
10 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 250
    g Campina Halfvolle Verse Kaas
  • 100
    g suiker
  • 200
    ml witte wijnazijn
  • 300
    ml water
  • 1
    theelepels zout
  • scheutje olijfolie
  • citroensap
  • kruiden (bieslook, tijm, basilicum of dille)
  • 500
    g rauwe groenten (bloemkool, wortel, jonge ajuin, komkommer, radijs, …)
  • peper
  • zout
  • peperbolletjes
Marineren in een bokaal: 1 week
Gepekelde groenten
  1. Ga voor de gepekelde groenten een week op voorhand aan de slag.

  2. Snijd de groenten in stukjes. De snijwijze kies je zelf.

  3. Breng de suiker aan de kook met de azijn, het water, het zout, de kruiden en de peperbolletjes.

  4. Doe de groenten in een bokaal, doe er het warme mengsel bij en laat afkoelen.

  5. Sluit de bokaal en laat een week rusten.

Dip
  1. Meng de verse kaas met de verse kruiden, het citroensap en de olijfolie.

  2. Werk af met peper en zout.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Tapa met witloof, noordzeegarnalen en plattekaas

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Parmezaankoekje met een zalfje van rode biet

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Gevulde kastanjechampignons

Aperitief | 10 minuten

Recept
Campina
Zalmtartaar met citroenmayonaise

Voorgerecht | 15 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting