Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

Dag
Maand
Jaar
of
Login
Wil je naast dit Nutroma-recept nog meer culinaire inspiratie?

Registreer je als lid van Leef Lekker en ontvang elke maand de lekkerste recepten rechtstreeks in je mailbox. Van een panna cotta tot een muntfrisse garnalensalade of poffertjes met ahornsiroop. We verrassen je elke keer opnieuw!

Al geregistreerd?

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Login
Sluiten
kookmodus
Echte Engelse scones met rozijntjes
Stap 1 van 7

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2 van 7

Meng alle ingrediënten behalve de melk in een grote kom.

Stap 3 van 7

Kneed het deeg met de hand tot de bloem en de boter een kruimelige massa vormen.

Stap 4 van 7

Voeg beetje bij beetje de melk toe tot het deeg een soepele deegbal vormt.

Stap 5 van 7

Voeg de rozijnen toe.

Stap 6 van 7

Bestrooi het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 2 mm en gebruik een ronde uitsteekvorm om rondjes deeg uit te steken. Blijf dit herhalen tot al het deeg op is.

Stap 7 van 7

Besprenkel de scones met melk en bak ongeveer een kwartier in de voorverwarmde oven. Serveer met frambozenconfituur.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Echte Engelse scones met rozijntjes Echte Engelse scones met rozijntjes
Recept
Campina

Echte Engelse scones met rozijntjes

Campina Halfvolle melk

Dit recept werd gemaakt met Campina Halfvolle melk

Meer info over dit product Sluiten
0 5
Ontbijt
30 minuten | Zoet
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

  • 450
    g bloem
  • 1
    zakje gist (gedroogd)
  • 50
    g bloemsuiker
  • 135
    g boter (koud, vers en in blokjes)
  • 150
    ml Campina Halfvolle melk
  • handjes rozijnen
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Meng alle ingrediënten behalve de melk in een grote kom.

  3. Kneed het deeg met de hand tot de bloem en de boter een kruimelige massa vormen.

  4. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot het deeg een soepele deegbal vormt.

  5. Voeg de rozijnen toe.

  6. Bestrooi het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 2 mm en gebruik een ronde uitsteekvorm om rondjes deeg uit te steken. Blijf dit herhalen tot al het deeg op is.

  7. Besprenkel de scones met melk en bak ongeveer een kwartier in de voorverwarmde oven. Serveer met frambozenconfituur.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Smoothie met framboos en Appelsientje

Ontbijt | 5 minuten

Recept
Campina
Courgette-ontbijtcake

Ontbijt | 15 minuten

Recept
Appelsientje
Smoothie van sinaasappel en perzik

Ontbijt | 10 minuten

Recept
Campina
Boterham met plattekaas en radijzen

Ontbijt | 15 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).