Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Eendenborstfilet met honing en balsamico
Stap 1 van 13

Bereid de eendeborstfilets voor: verwijder de vetranden aan de zijkant maar bewaar zeker het vet aan de bovenkant van de filet.

Stap 2 van 13

Maak met een scherp mes fijne sneetjes in het vlees, volgens een ruitpatroon.

Stap 3 van 13

Kruid de filets met peper en zout.

Stap 4 van 13

Neem een pan met antikleeflaag en leg er de filets in, de kant met het vel naar onderen.

Stap 5 van 13

Bak ze gedurende 10 minuten en neem ze dan uit de pan.

Stap 6 van 13

Giet het overtollige vet weg en leg de filets opnieuw in de pan, nu met de andere kant naar onderen.

Stap 7 van 13

Bak ze ongeveer 5 minuten aan deze zijde.

Stap 8 van 13

Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Stap 9 van 13

Fruit in dezelfde pan de sjalotten aan gedurende 5 minuten en overgiet ze met de balsamicoazijn.

Stap 10 van 13

Krab met een houten lepel alle bakresten los van de bodem van de pan en voeg een soeplepel water toe.

Stap 11 van 13

Voeg de honing toe en breng gedurende 1 minuut aan de kook.

Stap 12 van 13

Snijd de eendeborstfilets in sneetjes en dresseer er de saus over.

Stap 13 van 13

Dien op met verse pasta.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Eendenborstfilet met honing en balsamico Eendenborstfilet met honing en balsamico
Recept
Leef Lekker

Eendenborstfilet met honing en balsamico

4.0000 5
Hoofdgerecht
50 minuten | Vlees
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

  • 2
    eendenborstfilets
  • 6
    sjalotten (gepeld en gehakt)
  • 10
    cl balsamico azijn
  • 1
    eetlepels honing
  • peper
  • zout
  1. Bereid de eendeborstfilets voor: verwijder de vetranden aan de zijkant maar bewaar zeker het vet aan de bovenkant van de filet.

  2. Maak met een scherp mes fijne sneetjes in het vlees, volgens een ruitpatroon.

  3. Kruid de filets met peper en zout.

  4. Neem een pan met antikleeflaag en leg er de filets in, de kant met het vel naar onderen.

  5. Bak ze gedurende 10 minuten en neem ze dan uit de pan.

  6. Giet het overtollige vet weg en leg de filets opnieuw in de pan, nu met de andere kant naar onderen.

  7. Bak ze ongeveer 5 minuten aan deze zijde.

  8. Haal ze uit de pan en houd ze warm.

  9. Fruit in dezelfde pan de sjalotten aan gedurende 5 minuten en overgiet ze met de balsamicoazijn.

  10. Krab met een houten lepel alle bakresten los van de bodem van de pan en voeg een soeplepel water toe.

  11. Voeg de honing toe en breng gedurende 1 minuut aan de kook.

  12. Snijd de eendeborstfilets in sneetjes en dresseer er de saus over.

  13. Dien op met verse pasta.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Vispannetje met prei en plattekaas

Hoofdgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Zeewolf met hoppescheuten en spinazie

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Penne arrabiata

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Gentse waterzooi

Hoofdgerecht | 45 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting