Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

Dag
Maand
Jaar
of
Login
Wil je naast dit Nutroma-recept nog meer culinaire inspiratie?

Registreer je als lid van Leef Lekker en ontvang elke maand de lekkerste recepten rechtstreeks in je mailbox. Van een panna cotta tot een muntfrisse garnalensalade of poffertjes met ahornsiroop. We verrassen je elke keer opnieuw!

Al geregistreerd?

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Login
Sluiten
kookmodus
Falafels met tzatziki
Stap 1 van 8 - Falafels

Laat de kikkererwten een hele nacht weken in koud water.

Stap 2 van 8 - Falafels

Giet ze ’s ochtends af en laat ze drogen op een vaatdoek (opgelet de kikkererwten moeten helemaal droog zijn!).

Stap 3 van 8 - Falafels

Versnipper de ui en hak de look fijn.

Stap 4 van 8 - Falafels

Doe alle ingrediënten in een keukenrobot en mix tot je een groene pasta hebt.

Stap 5 van 8 - Falafels

Rol met de hand balletjes volgens het gewenste formaat.

Stap 6 van 8 - Falafels

Bak de falafels in een pan met wat olijfolie of frituur ze.

Stap 7 van 8 - Falafels

Was de komkommer en snijd in plakken met een mandoline.

Stap 8 van 8 - Saus

Meng de plattekaas, het citroensap en olijfolie in een kom. Voeg er de plakken komkommer aan toe, breng op smaak met peper en zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Falafels met tzatziki Falafels met tzatziki
Recept
Campina

Falafels met tzatziki

Campina Volle Plattekaas

Dit recept werd gemaakt met Campina Volle Plattekaas

Meer info over dit product Sluiten
0 5
Lunch
40 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

  • 500
    g kikkererwten (gedroogd)
  • 2
    teentjes knoflook
  • 0,5
    uien
  • 0,5
    bussels koriander
  • 0,5
    bussels munt
  • 1
    theelepels baksoda
  • 1
    eetlepels sesamzaadjes
  • 2
    theelepels komijn
  • 0,5
    theelepels chilipoeder
  • 1
    theelepels roze peper
  • 250
    g Campina Volle Plattekaas
  • 1
    citroenen (enkel het sap)
  • komkommers
  • zout
  • peper
  • olijfolie
Falafels
  1. Laat de kikkererwten een hele nacht weken in koud water.

  2. Giet ze ’s ochtends af en laat ze drogen op een vaatdoek (opgelet de kikkererwten moeten helemaal droog zijn!).

  3. Versnipper de ui en hak de look fijn.

  4. Doe alle ingrediënten in een keukenrobot en mix tot je een groene pasta hebt.

  5. Rol met de hand balletjes volgens het gewenste formaat.

  6. Bak de falafels in een pan met wat olijfolie of frituur ze.

  7. Was de komkommer en snijd in plakken met een mandoline.

Saus
  1. Meng de plattekaas, het citroensap en olijfolie in een kom. Voeg er de plakken komkommer aan toe, breng op smaak met peper en zout.

Geef dit recept een score
Recept
Joyvalle
Boekweitpannenkoeken met buffelmozzarella, kerstomaten en zwarte olijven

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Zalmpapillot met gember

Lunch | 45 minuten

Recept
Campina
Gevulde komkommer met tonjin

Lunch | 10 minuten

Recept
Campina
Waldorfsalade

Lunch | 20 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).