Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Farfalle met zeevruchten
Stap 1 van 11

Was de mosselen en de schelpen grondig.

Stap 2 van 11

Maak de inktvis schoon en snijd in reepjes.

Stap 3 van 11

Pel en ontpit de tomaten, en snijd deze in stukjes.

Stap 4 van 11

Snijd de ajuin fijn.

Stap 5 van 11

Ontvlies de witte selder en snijd in fijne stukjes.

Stap 6 van 11

Laat de olijfolie warm worden in een diepe pan en fruit de ajuin samen metde look. Voeg hierbij de tomaten en de selder.

Stap 7 van 11

Voeg de witte wijn toe en laat 10 minuten zachtjes stoven.

Stap 8 van 11

Voeg de room toe. Kook intussen de farfalle al dente en hou warm.

Stap 9 van 11

Doe de gewassen mosselen en schelpen in de saus en laat meekoken tot de schelpen open zijn.

Stap 10 van 11

Bak intussen de inktvis in olijfolie en doe deze bij de saus.

Stap 11 van 11

Presenteer de saus bovenop de farfalle en werk af met verse peterselie.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Farfalle met zeevruchten Farfalle met zeevruchten
Recept
Campina

Farfalle met zeevruchten

Campina Lichte Room (20% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Lichte Room (20% vet)

Meer info over dit product Sluiten
4.0000 5
Lunch
45 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • olijfolie
  • 500
    g farfalle
  • 350
    g venusschelpjes
  • 250
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • 1
    kg mosselen
  • 1
    inktvis (middelgroot)
  • 8
    scampi (2 per persoon)
  • selder
  • 4
    tomaten
  • 1
    uien
  • 1
    teentjes knoflook
  • peterselie
  • 1
    glas witte wijn
  1. Was de mosselen en de schelpen grondig.

  2. Maak de inktvis schoon en snijd in reepjes.

  3. Pel en ontpit de tomaten, en snijd deze in stukjes.

  4. Snijd de ajuin fijn.

  5. Ontvlies de witte selder en snijd in fijne stukjes.

  6. Laat de olijfolie warm worden in een diepe pan en fruit de ajuin samen metde look. Voeg hierbij de tomaten en de selder.

  7. Voeg de witte wijn toe en laat 10 minuten zachtjes stoven.

  8. Voeg de room toe. Kook intussen de farfalle al dente en hou warm.

  9. Doe de gewassen mosselen en schelpen in de saus en laat meekoken tot de schelpen open zijn.

  10. Bak intussen de inktvis in olijfolie en doe deze bij de saus.

  11. Presenteer de saus bovenop de farfalle en werk af met verse peterselie.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Croque met kruidencrème

Lunch | 25 minuten

Recept
Leef Lekker
Zeeduivelmootjes met spek, mousseline van mosterd en gekonfijt witloof

Lunch | 30 minuten

Recept
Campina
Kaasspread

Lunch | 10 minuten

Recept
Campina
Pita met falafel en romige yoghurtsaus

Lunch | 30 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting