Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

Dag
Maand
Jaar
of
Login
Wil je naast dit Nutroma-recept nog meer culinaire inspiratie?

Registreer je als lid van Leef Lekker en ontvang elke maand de lekkerste recepten rechtstreeks in je mailbox. Van een panna cotta tot een muntfrisse garnalensalade of poffertjes met ahornsiroop. We verrassen je elke keer opnieuw!

Al geregistreerd?

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Sluiten
kookmodus
Fruitkuipjes
Stap 1 van 6

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 van 6

Meng de boter met de suiker. Voeg de eieren toe en mix goed. Rasp de citroenschil tot je 1 koffielepel citroenzeste hebt. Rasp enkel het gele deel van de schil, de witte onderlaag kan de vulling te bitter maken.

Stap 3 van 6

Voeg de bloem, citroenzeste en passievruchtpulp bij het mengsel en meng tot je een gladde massa krijgt.

Stap 4 van 6

Snij elk vel bladerdeeg in 2 en vouw het toe.

Stap 5 van 6

Duw elk stukje bladerdeeg voorzichtig in een bakvormpje tot je kuipjes hebt. Giet het beslag in elk kuipje en bak 20 tot 25 minuten in de oven op 180°C.

Stap 6 van 6

Werk af met verse frambozen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Fruitkuipjes Fruitkuipjes
Recept
Leef Lekker

Fruitkuipjes

4.7500 5
Vieruurtje
10 minuten | Zoet
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

 
  • 40
    g boter
  • 70
    g suiker
  • 2
    eieren
  • 2
    eetlepels zelfrijzende bloem
  • 1
    theelepels citroenen (zeste)
  • 1
    passievrucht
  • 4
    vellen bladerdeeg
  • 40
    g frambozen (vers)
In de oven: 20 tot 25 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de boter met de suiker. Voeg de eieren toe en mix goed. Rasp de citroenschil tot je 1 koffielepel citroenzeste hebt. Rasp enkel het gele deel van de schil, de witte onderlaag kan de vulling te bitter maken.

  3. Voeg de bloem, citroenzeste en passievruchtpulp bij het mengsel en meng tot je een gladde massa krijgt.

  4. Snij elk vel bladerdeeg in 2 en vouw het toe.

  5. Duw elk stukje bladerdeeg voorzichtig in een bakvormpje tot je kuipjes hebt. Giet het beslag in elk kuipje en bak 20 tot 25 minuten in de oven op 180°C.

  6. Werk af met verse frambozen.

Geef dit recept een score
Recept
Joyvalle
Griesmeelpudding met gebakken appeltjes en kaneel

Vieruurtje | 15 minuten

Recept
Leef Lekker
Muffins met karnemelkpap, chocolade en pecannoten

Vieruurtje | 30 minuten

Recept
Joyvalle
Wentelteefjes met appel

Vieruurtje | 15 minuten

Recept
Campina
Bloemkoolsoep met topinamboer chips en een brunoise van knolselder en kervelwortel

Vieruurtje | 40 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).