Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Garnaalkroketten met roomdips
Stap 1 van 12

Smelt 100 gram boter. Doe er de bloem bij. Laat het mengsel enkele minuten bakken. Roer regelmatig om.

Stap 2 van 12

Voeg er al roerend de Campina Joyvalle Volle Melk aan toe tot je een dikke saus krijgt. Neem van het vuur.

Stap 3 van 12

Roer er de 100 ml Campina Volle Room, de eierdooiers, de trassi en het citroensap onder.

Stap 4 van 12

Breng verder op smaak met peper zout.

Stap 5 van 12

Spatel er tenslotte de grijze garnalen onder.

Stap 6 van 12

Vet een bakplaat in met 1 eetlepel zonnebloemolie. Stort het garnalenmengsel op de bakplaat en strijk glad. Laat volledig afkoelen in de koelkast.

Stap 7 van 12

Rol kleine ronde kroketten van het deeg.

Stap 8 van 12

Haal ze achtereenvolgens door bloem, eiwitten en paneermeel.

Stap 9 van 12

Bak de kroketjes in de friteuse op 180°C gedurende 5 à 6 minuten tot ze goudbruin kleuren.

Stap 10 van 12

Verdeel voor de dips 300 ml Campina Volle Room over drie kommetjes.

Stap 11 van 12

Voeg aan elke portie room tuinkruiden of ketchup of mangochutney toe.

Stap 12 van 12

Breng de dips op smaak met Piment d’Espelette, peper en zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Garnaalkroketten met roomdips Garnaalkroketten met roomdips
Recept
Campina

Garnaalkroketten met roomdips

Campina Volle AA Melk

Dit recept werd gemaakt met Campina Volle AA Melk

Meer info over dit product Sluiten
0 5
Voorgerecht
60 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 100
    g boter
  • 100
    g bloem
  • 450
    ml Campina Volle AA Melk
  • 100
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 2
    eieren (enkel het eigeel)
  • 1
    eetlepels garnalenpasta
  • 125
    g grijze garnalen (gepeld)
  • 3
    eetlepels citroensap
  • peper
  • zout
  • 1
    eetlepels zonnebloemolie
  • 100
    g bloem
  • 2
    eieren (enkel het eiwit)
  • 100
    g paneermeel
  • 300
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 1
    eetlepels groene kruiden (vb: platte peterselie, bieslook, dragon, ... - fijngehakt)
  • 1
    eetlepels ketchup
  • 1
    eetlepels mangochutney
  • piment d’Espelette (naar smaak)
Afkoelen: 3 uur
  1. Smelt 100 gram boter. Doe er de bloem bij. Laat het mengsel enkele minuten bakken. Roer regelmatig om.

  2. Voeg er al roerend de Campina Joyvalle Volle Melk aan toe tot je een dikke saus krijgt. Neem van het vuur.

  3. Roer er de 100 ml Campina Volle Room, de eierdooiers, de trassi en het citroensap onder.

  4. Breng verder op smaak met peper zout.

  5. Spatel er tenslotte de grijze garnalen onder.

  6. Vet een bakplaat in met 1 eetlepel zonnebloemolie. Stort het garnalenmengsel op de bakplaat en strijk glad. Laat volledig afkoelen in de koelkast.

  7. Rol kleine ronde kroketten van het deeg.

  8. Haal ze achtereenvolgens door bloem, eiwitten en paneermeel.

  9. Bak de kroketjes in de friteuse op 180°C gedurende 5 à 6 minuten tot ze goudbruin kleuren.

  10. Verdeel voor de dips 300 ml Campina Volle Room over drie kommetjes.

  11. Voeg aan elke portie room tuinkruiden of ketchup of mangochutney toe.

  12. Breng de dips op smaak met Piment d’Espelette, peper en zout.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Mini-quiche met frisse rucola salade

Voorgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Spaghetti van rode biet met geitenkaas en vinaigrette van room

Voorgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Lactosevrije tortilla wrap

Voorgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
‘Crispy’ erwtenvelouté met munt

Voorgerecht | 20 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting