We gebruiken technologieën, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners.

Meer info
Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Granentoast met Gravlax-zalm met citroenkwark
Stap 1 van 8 - Zalm

Start met de graten uit de zalm te halen.

Stap 2 van 8 - Zalm

Maak de rode biet schoon en mix tot een pulp. Voeg er het zout, de suiker, de roze peperkorrels, enkele takjes dille en zeste van citroen bij.

Stap 3 van 8 - Zalm

Leg een stuk vetvrij papier voor je en vul het voor ¾ met de bietenmengeling. Vervolgens leg je er een stuk zalm op met de velkant naar beneden. Smeer nu de rest van de mengeling over de vis.

Stap 4 van 8 - Crème

Meng de volle plattekaas met het sap van een volledige citroen, de olijfolie, zout en peper.

Stap 5 van 8 - Crème

Snij de zalm in fijne plakjes en zet even opzij.

Stap 6 van 8 - Crème

Snij het brood in sneetjes en toast.

Stap 7 van 8 - Crème

Leg op elke toast een plakje zalm en doe er plattekaas op met een lepel.

Stap 8 van 8 - Crème

Werk af met een beetje zout, peper, een takje dille en enkele radijsscheuten.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Granentoast met Gravlax-zalm met citroenkwark Granentoast met Gravlax-zalm met citroenkwark
Recept
Campina

Granentoast met Gravlax-zalm met citroenkwark

Campina Volle Plattekaas

Dit recept werd gemaakt met Campina Volle Plattekaas

Meer info over dit product Sluiten
3.0000 5
Aperitief
25 minuten | Vis
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

  • 1
    granenbrood (klein)
  • 3
    eetlepels Campina Volle Plattekaas
  • 150
    g Gravlax-zalm
  • 1
    rode bieten
  • 45
    g zout (grof)
  • 40
    g suiker
  • dille (vers)
  • 1
    citroenen
  • scheutje olijfolie
  • 1
    theelepels peperbolletjes (roze)
  • radijsscheuten (voor de afwerking)
Zalm
  1. Start met de graten uit de zalm te halen.

  2. Maak de rode biet schoon en mix tot een pulp. Voeg er het zout, de suiker, de roze peperkorrels, enkele takjes dille en zeste van citroen bij.

  3. Leg een stuk vetvrij papier voor je en vul het voor ¾ met de bietenmengeling. Vervolgens leg je er een stuk zalm op met de velkant naar beneden. Smeer nu de rest van de mengeling over de vis.

Crème
  1. Meng de volle plattekaas met het sap van een volledige citroen, de olijfolie, zout en peper.

  2. Snij de zalm in fijne plakjes en zet even opzij.

  3. Snij het brood in sneetjes en toast.

  4. Leg op elke toast een plakje zalm en doe er plattekaas op met een lepel.

  5. Werk af met een beetje zout, peper, een takje dille en enkele radijsscheuten.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Gemarineerde kippenspies

Aperitief | 40 minuten

Recept
Campina
Brochette van zeeduivel met limoen

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Hummus met yoghurtbroodjes

Aperitief | 45 minuten

Recept
Campina
Verrassende verrines met plattekaas, selder en dadels

Aperitief | 10 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting