Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

Dag
Maand
Jaar
of
Login
Wil je naast dit Nutroma-recept nog meer culinaire inspiratie?

Registreer je als lid van Leef Lekker en ontvang elke maand de lekkerste recepten rechtstreeks in je mailbox. Van een panna cotta tot een muntfrisse garnalensalade of poffertjes met ahornsiroop. We verrassen je elke keer opnieuw!

Al geregistreerd?

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Login
Sluiten
kookmodus
Hammousse met mosterddressing
Stap 1 van 5

Smelt de boter in een pan. Doe de bloem erbij en laat even meebakken. Blus af met kippenbouillon en klop tot een smeuïge massa. Breng aan de kook en laat even zachtjes doorkoken.

Stap 2 van 5

Doe het mengsel in een blender. Verwijder het zwoerd van de ham en snij in kleine stukjes. Doe de ham, room en sherry erbij. Breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout. Mix tot een romige saus en roer de gelatine eronder. Laat afkoelen in de koelkast.

Stap 3 van 5

Klop de slagroom voor 75% op en meng geleidelijk onder de afgekoelde hammousse. Giet de mousse in cocktailglazen en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Stap 4 van 5

Meng de verse kaas met de graanmosterd en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5 van 5

Verdeel de fijngehakte ham over de glazen. Werk verder af met een lepel mosterddressing, een blaadje jonge sla, schijfjes radijs en paprikapoeder.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Hammousse met mosterddressing Hammousse met mosterddressing
Recept
Joyvalle

Hammousse met mosterddressing

Campina Lichte Room (20% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Lichte Room (20% vet)

Meer info over dit product Sluiten
3.0000 5
Aperitief
20 minuten | Vlees
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

 
In de koelkast: 3 uur
  1. Smelt de boter in een pan. Doe de bloem erbij en laat even meebakken. Blus af met kippenbouillon en klop tot een smeuïge massa. Breng aan de kook en laat even zachtjes doorkoken.

  2. Doe het mengsel in een blender. Verwijder het zwoerd van de ham en snij in kleine stukjes. Doe de ham, room en sherry erbij. Breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout. Mix tot een romige saus en roer de gelatine eronder. Laat afkoelen in de koelkast.

  3. Klop de slagroom voor 75% op en meng geleidelijk onder de afgekoelde hammousse. Giet de mousse in cocktailglazen en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. Meng de verse kaas met de graanmosterd en breng op smaak met peper en zout.

  5. Verdeel de fijngehakte ham over de glazen. Werk verder af met een lepel mosterddressing, een blaadje jonge sla, schijfjes radijs en paprikapoeder.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Guacamole met zelfgemaakte chips

Aperitief | 30 minuten

Recept
Leef Lekker
Kaaskoekjes

Aperitief | 20 minuten

Recept
Campina
Dip van verse kruidenkaas en citroen met gepekelde groenten

Aperitief | 10 minuten

Recept
Campina
Gerookte heilbot met avocadodip en sesam- rozemarijn broodstengels

Aperitief | 30 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).