Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

Dag
Maand
Jaar
of
Login
Wil je naast dit Nutroma-recept nog meer culinaire inspiratie?

Registreer je als lid van Leef Lekker en ontvang elke maand de lekkerste recepten rechtstreeks in je mailbox. Van een panna cotta tot een muntfrisse garnalensalade of poffertjes met ahornsiroop. We verrassen je elke keer opnieuw!

Al geregistreerd?

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Login
Sluiten
kookmodus
Kokos- & limoenijs
Stap 1 van 6

Klop 8,5 dl slagroom samen met 200 g kristalsuiker op tot hij dik en luchtig is, voeg 50 g geraspte kokosnoot toe en meng het eronder.

Stap 2 van 6

Mix 3 eetlepels maïzena met 1 dl Nutroma en 1 theelepel vanillepoeder of het merg van 1 vanillestokje toe en roer dit tot een glad papje. Voeg dan nog 2 dl Nutroma en 1 dl kokosroom toe en meng het met de opgeklopte slagroom.

Stap 3 van 6

Rasp de schil van 2 grote limoenen, voeg dit samen met het sap van de limoenen toe aan het mengsel en roer voorzichtig om. Doe het mengsel daarna in een geschikte doos en zet het een uur in de diepvriezer.

Stap 4 van 6

Haal het uit de diepvriezer en klop opnieuw met de mixer. Zet het terug in de diepvriezer en laat minstens 12 uur invriezen.

Stap 5 van 6

Of gebruik een ijsmachine en vries je roomijs meteen in.

Stap 6 van 6

TIP: bereid een heerlijke garnituur door 2 eetlepels kokosnoot, 1 eetlepel suiker en de schil van een limoen goudbruin te bakken in een pan.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Kokos- & limoenijs Kokos- & limoenijs
Recept
Nutroma

Kokos- & limoenijs

Campina Slagroom (40% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Slagroom (40% vet)

Meer info over dit product Sluiten
3.0000 5
Nagerecht
10 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
Invriezen: 60 minuten + 12 uur
  1. Klop 8,5 dl slagroom samen met 200 g kristalsuiker op tot hij dik en luchtig is, voeg 50 g geraspte kokosnoot toe en meng het eronder.

  2. Mix 3 eetlepels maïzena met 1 dl Nutroma en 1 theelepel vanillepoeder of het merg van 1 vanillestokje toe en roer dit tot een glad papje. Voeg dan nog 2 dl Nutroma en 1 dl kokosroom toe en meng het met de opgeklopte slagroom.

  3. Rasp de schil van 2 grote limoenen, voeg dit samen met het sap van de limoenen toe aan het mengsel en roer voorzichtig om. Doe het mengsel daarna in een geschikte doos en zet het een uur in de diepvriezer.

  4. Haal het uit de diepvriezer en klop opnieuw met de mixer. Zet het terug in de diepvriezer en laat minstens 12 uur invriezen.

  5. Of gebruik een ijsmachine en vries je roomijs meteen in.

  6. TIP: bereid een heerlijke garnituur door 2 eetlepels kokosnoot, 1 eetlepel suiker en de schil van een limoen goudbruin te bakken in een pan.

Geef dit recept een score
Recept
Cécémel
Chocolademoelleux

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Dame blanche van vers gedraaid ijs

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Gevulde aardappeltjes met anijslikeur

Aperitief | 20 minuten

Recept
Leef Lekker
Chocolade-gemberkoekjes

Nagerecht | 10 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).