Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Login
Sluiten
kookmodus
Kokos- & limoenijs
Stap 1 van 6

Klop 8,5 dl slagroom samen met 200 g kristalsuiker op tot hij dik en luchtig is, voeg 50 g geraspte kokosnoot toe en meng het eronder.

Stap 2 van 6

Mix 3 eetlepels maïzena met 1 dl Nutroma en 1 theelepel vanillepoeder of het merg van 1 vanillestokje toe en roer dit tot een glad papje. Voeg dan nog 2 dl Nutroma en 1 dl kokosroom toe en meng het met de opgeklopte slagroom.

Stap 3 van 6

Rasp de schil van 2 grote limoenen, voeg dit samen met het sap van de limoenen toe aan het mengsel en roer voorzichtig om. Doe het mengsel daarna in een geschikte doos en zet het een uur in de diepvriezer.

Stap 4 van 6

Haal het uit de diepvriezer en klop opnieuw met de mixer. Zet het terug in de diepvriezer en laat minstens 12 uur invriezen.

Stap 5 van 6

Of gebruik een ijsmachine en vries je roomijs meteen in.

Stap 6 van 6

TIP: bereid een heerlijke garnituur door 2 eetlepels kokosnoot, 1 eetlepel suiker en de schil van een limoen goudbruin te bakken in een pan.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Kokos- & limoenijs Kokos- & limoenijs
Recept
Nutroma

Kokos- & limoenijs

Nutroma Romig

Dit recept werd gemaakt met Nutroma Romig

Meer info over dit product Sluiten
3.0000 5
Nagerecht
10 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
Invriezen: 60 minuten + 12 uur
  1. Klop 8,5 dl slagroom samen met 200 g kristalsuiker op tot hij dik en luchtig is, voeg 50 g geraspte kokosnoot toe en meng het eronder.

  2. Mix 3 eetlepels maïzena met 1 dl Nutroma en 1 theelepel vanillepoeder of het merg van 1 vanillestokje toe en roer dit tot een glad papje. Voeg dan nog 2 dl Nutroma en 1 dl kokosroom toe en meng het met de opgeklopte slagroom.

  3. Rasp de schil van 2 grote limoenen, voeg dit samen met het sap van de limoenen toe aan het mengsel en roer voorzichtig om. Doe het mengsel daarna in een geschikte doos en zet het een uur in de diepvriezer.

  4. Haal het uit de diepvriezer en klop opnieuw met de mixer. Zet het terug in de diepvriezer en laat minstens 12 uur invriezen.

  5. Of gebruik een ijsmachine en vries je roomijs meteen in.

  6. TIP: bereid een heerlijke garnituur door 2 eetlepels kokosnoot, 1 eetlepel suiker en de schil van een limoen goudbruin te bakken in een pan.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Rode verse vruchten met munt gortepap, meringue en ahornsiroop

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Gebrande Campina Karnemelkpap met hoppejenever en hoppeconfituur

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Tiramisu met sinaasappel

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Plattekaas met chia en pruimen uit de oven

Nagerecht | 40 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.