Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Lamscarré, crème van zoete aardappel en gekonfijte groentjes
Stap 1 van 6

Pareer het lamsvlees en marineer het in de rode wijn samen met de ui, de wortel, de selder, de kruidnagel, de tijm en de laurier. Kleur de pezen en andere parures aan in de pan en bevochtig met de marinade. Laat dit inkoken en voeg de wildfond toe. Laat opnieuw inkoken.

Stap 2 van 6

Voeg hier de room aan toe (hou een beetje over voor bij de puree) en kruid nu al eens met peper en zout. Voeg de rode gelei en de chocolade toe. Laat alles zachtjes intrekken en kruid, de saus nog eens na.

Stap 3 van 6

Kook de zoete aardappel met schil in licht gezouten water. Giet ze af, snijd ze overlangs, schuin doormidden en lepel ze uit. Bewaar de schil als kommetje om op te dienen. Cutter de aardappel in keukenrobot en voeg de overgebleven room, de eierdooier, de olijfolie en de nootmuskaat toe. Lepel het mengsel terug in de schil. Bedek een ovenplaat met boterpapier, leg er de gevulde aardappels op en bak ze af gedurende 8 à 9 minuten.

Stap 4 van 6

Kook de witloofjes en worteltjes halfgaar in de kippenbouillon en laat ze schrikken onder stromend koud water. Schik ze in een ovenschaal, doe er wat suiker en honing bovenop en bak ze af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 6 à 7 minuten.

Stap 5 van 6

Bak de lamscarré licht aan in een pan zodat die rondom mooi gekleurd is. Kruid goed met peper en zout en laat verder garen in de oven op 180°C gedurende 5 à 7 minuten.

Stap 6 van 6

Haal het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat het rusten gedurende 8 à 10 minuten.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Lamscarré, crème van zoete aardappel en gekonfijte groentjes Lamscarré, crème van zoete aardappel en gekonfijte groentjes
Recept
Campina

Lamscarré, crème van zoete aardappel en gekonfijte groentjes

Campina Lichte Room (20% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Lichte Room (20% vet)

Meer info over dit product Sluiten
5.0000 5
Hoofdgerecht
60 minuten | Vlees
10 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 2,5
    kg lamscarré
  • 50
    cl rode wijn
  • 1
    uien
  • 1
    wortelen
  • 1
    stengels selder
  • tijm
  • kruidnagel
  • laurier
  • 1
    l wildfont
  • 20
    cl Campina Lichte Room (20% vet)
  • peper
  • zout
  • 1,5
    eetlepels rode vruchten gelei
  • 10
    g zwarte chocolade
  • 2
    kg zoete aardappelen
  • 1
    eieren (eierdooier)
  • 3
    eetlepels olijfolie
  • nootmuskaat
  • 10
    kleine witloof
  • 10
    kleine wortelen
  • 1
    l kippenbouillon
  • suiker
  • honing
  • 250
    g boter
  1. Pareer het lamsvlees en marineer het in de rode wijn samen met de ui, de wortel, de selder, de kruidnagel, de tijm en de laurier. Kleur de pezen en andere parures aan in de pan en bevochtig met de marinade. Laat dit inkoken en voeg de wildfond toe. Laat opnieuw inkoken.

  2. Voeg hier de room aan toe (hou een beetje over voor bij de puree) en kruid nu al eens met peper en zout. Voeg de rode gelei en de chocolade toe. Laat alles zachtjes intrekken en kruid, de saus nog eens na.

  3. Kook de zoete aardappel met schil in licht gezouten water. Giet ze af, snijd ze overlangs, schuin doormidden en lepel ze uit. Bewaar de schil als kommetje om op te dienen. Cutter de aardappel in keukenrobot en voeg de overgebleven room, de eierdooier, de olijfolie en de nootmuskaat toe. Lepel het mengsel terug in de schil. Bedek een ovenplaat met boterpapier, leg er de gevulde aardappels op en bak ze af gedurende 8 à 9 minuten.

  4. Kook de witloofjes en worteltjes halfgaar in de kippenbouillon en laat ze schrikken onder stromend koud water. Schik ze in een ovenschaal, doe er wat suiker en honing bovenop en bak ze af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 6 à 7 minuten.

  5. Bak de lamscarré licht aan in een pan zodat die rondom mooi gekleurd is. Kruid goed met peper en zout en laat verder garen in de oven op 180°C gedurende 5 à 7 minuten.

  6. Haal het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat het rusten gedurende 8 à 10 minuten.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Rundsbrochette met roquefortsaus en frisse sla

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Ossenhaas met spekreepjes en krokante olijven

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Fazant met roomsaus en oesterzwammen

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Krokant slaatje van buikspek en gebakken langoustines

Hoofdgerecht | 45 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting