Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

Dag
Maand
Jaar
of
Login
Wil je naast dit Nutroma-recept nog meer culinaire inspiratie?

Registreer je als lid van Leef Lekker en ontvang elke maand de lekkerste recepten rechtstreeks in je mailbox. Van een panna cotta tot een muntfrisse garnalensalade of poffertjes met ahornsiroop. We verrassen je elke keer opnieuw!

Al geregistreerd?

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Login
Sluiten
kookmodus
Lemon Crumble Muffins
Stap 1 van 9

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Stap 2 van 9

Voor de crumble : maak een kruimelig mengsel van 75 g bloem samen met 40 g witte kristalsuiker, 50 g boter en een snuifje zout tot een vlokkig deeg.

Stap 3 van 9

Breng bakpapier aan in een bakvorm en strooi de crumble erin. Bak hem gedurende ± 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot hij goudbruin is en laat hem vervolgens helemaal afkoelen.

Stap 4 van 9

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 5 van 9

Voor de muffins: meng 250 g bloem met 60 g gegranuleerde suiker, 3 theelepels bakpoeder, een snuifje zout en 15 g vanillesuiker in een grote kom.

Stap 6 van 9

Giet de Nutroma samen met 1 dl zonnebloemolie in een maatbeker. Voeg 2 eieren toe.

Stap 7 van 9

Klop beide mengsel en meng met een mixer of klop het tot een glad beslag. Voeg ten slotte 2 eetlepels citroensap en 1,5 eetlepel citroenzeste toe.

Stap 8 van 9

Smeer de bakvormen in met gesmolten boter, plaats ze op een bakplaat en vul ze voor 2/3 met het beslag. Vul vervolgens aan met de crumble. Bak de muffins gedurende ± 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

Stap 9 van 9

Om te checken of de muffins klaar zijn, prik je er met de punt van een scherp mes in. Als het mes er schoon uitkomt, zijn ze klaar!Laat ze afkoelen op een rooster.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Lemon Crumble Muffins Lemon Crumble Muffins
Recept
Nutroma

Lemon Crumble Muffins

Nutroma Romig

Dit recept werd gemaakt met Nutroma Romig

Meer info over dit product Sluiten
3.0000 5
Nagerecht
30 minuten | Zoet
16 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

crumble

  • 75
    g bloem
  • 40
    g suiker
  • 50
    g boter

muffins

  • 250
    g bloem
  • 60
    g kristalsuiker
  • 20
    g boter
  • 3
    eetlepels bakpoeder
  • 15
    g vanillesuiker
  • 250
    ml Nutroma Romig
  • 100
    ml zonnebloemolie
  • 2
    eieren
  • zout
  • boter (gesmolten)
  • citroenen (sap van 2 zeste)
In de oven: 20 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

  2. Voor de crumble : maak een kruimelig mengsel van 75 g bloem samen met 40 g witte kristalsuiker, 50 g boter en een snuifje zout tot een vlokkig deeg.

  3. Breng bakpapier aan in een bakvorm en strooi de crumble erin. Bak hem gedurende ± 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot hij goudbruin is en laat hem vervolgens helemaal afkoelen.

  4. Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. Voor de muffins: meng 250 g bloem met 60 g gegranuleerde suiker, 3 theelepels bakpoeder, een snuifje zout en 15 g vanillesuiker in een grote kom.

  6. Giet de Nutroma samen met 1 dl zonnebloemolie in een maatbeker. Voeg 2 eieren toe.

  7. Klop beide mengsel en meng met een mixer of klop het tot een glad beslag. Voeg ten slotte 2 eetlepels citroensap en 1,5 eetlepel citroenzeste toe.

  8. Smeer de bakvormen in met gesmolten boter, plaats ze op een bakplaat en vul ze voor 2/3 met het beslag. Vul vervolgens aan met de crumble. Bak de muffins gedurende ± 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

  9. Om te checken of de muffins klaar zijn, prik je er met de punt van een scherp mes in. Als het mes er schoon uitkomt, zijn ze klaar!Laat ze afkoelen op een rooster.

Geef dit recept een score
Recept
Leef Lekker
Moelleux van chocolade

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Nutroma
Maak de lekkerste cappuccino-muffins met dit geheime ingrediënt

Nagerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Plattekaasmousse met fruit en een crumble van speculaas

Nagerecht | 90 minuten

Recept
Nutroma
Chocolade Brownie

Nagerecht | 55 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting