Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Madeleines
Stap 1 van 6

Klop twee eieren onder de suiker. De mengeling moet schuimen.

Stap 2 van 6

Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter en de bloem toe, alsook de citroenzeste.

Stap 3 van 6

Beboter de madeleinebakvormen en vul ze, niet meer dan 1 lepel per madeleine.

Stap 4 van 6

Zet ze 10 minuten in de warme oven.

Stap 5 van 6

Neem ze uit hun vorm en laat afkoelen.

Stap 6 van 6

Om te serveren, bestrooi met wat poedersuiker en serveer met een glas Fristi.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Madeleines Madeleines
Recept
Fristi

Madeleines

Fristi

Dit recept werd gemaakt met Fristi

Meer info over dit product Sluiten
3.7500 5
Nagerecht
45 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 2
    eieren
  • 150
    g suiker
  • 150
    g bloem
  • 125
    g boter
  • 0,5
    citroenen (enkel de zeste)
  • poedersuiker
  • 1
    l Fristi
  1. Klop twee eieren onder de suiker. De mengeling moet schuimen.

  2. Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter en de bloem toe, alsook de citroenzeste.

  3. Beboter de madeleinebakvormen en vul ze, niet meer dan 1 lepel per madeleine.

  4. Zet ze 10 minuten in de warme oven.

  5. Neem ze uit hun vorm en laat afkoelen.

  6. Om te serveren, bestrooi met wat poedersuiker en serveer met een glas Fristi.

Geef dit recept een score
Recept
Cécémel
Sabayon

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Gebrande Campina Karnemelkpap met hoppejenever en hoppeconfituur

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Cinnamon Roll Pancakes

Ontbijt | 20 minuten

Recept
Leef Lekker
Moelleux van chocolade

Nagerecht | 20 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting