Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Melkkoekjes
Stap 1 van 7

Zet een kom op een kookpot met warm water (au bain-marie). Zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Klop in de kom 2 eieren op met 200 g kristalsuiker en 1 theelepel vanille-extract tot ze luchtig en bijna wit zijn.

Stap 2 van 7

Warm 1,5 dl Nutroma op tot het lauw is, neem de pot van het vuur en roer dit door de opgeklopte eieren.

Stap 3 van 7

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 4 van 7

Meng er 200 g gezeefde bloem en 2 theelepels bakpoeder, een snuifje zout en 50 g gezeefde maïzena door tot je een glad deeg krijgt. Blijf nog 2 minuten mengen. Laat het deeg daarna 1 uur op kamertemperatuur rusten.

Stap 5 van 7

Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg met een eetlepel kleine hoopjes deeg op de ovenplaat. Laat voldoende ruimte vrij tussen de koekjes, want ze zullen nog uitlopen.

Stap 6 van 7

Bak de melkkoekjes ongeveer 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot ze een donkerbruine rand hebben.

Stap 7 van 7

Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Melkkoekjes Melkkoekjes
Recept
Nutroma

Melkkoekjes

Nutroma Romig

Dit recept werd gemaakt met Nutroma Romig

Meer info over dit product Sluiten
5.0000 5
Nagerecht
100 minuten | Zoet
20 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 2
    eieren
  • 200
    g kristalsuiker
  • 1
    theelepels vanille-extract
  • 1,5
    dl Nutroma Romig
  • 200
    g bloem
  • zout
  • 2
    theelepels bakpoeder
  • 50
    g maïzena
  1. Zet een kom op een kookpot met warm water (au bain-marie). Zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Klop in de kom 2 eieren op met 200 g kristalsuiker en 1 theelepel vanille-extract tot ze luchtig en bijna wit zijn.

  2. Warm 1,5 dl Nutroma op tot het lauw is, neem de pot van het vuur en roer dit door de opgeklopte eieren.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Meng er 200 g gezeefde bloem en 2 theelepels bakpoeder, een snuifje zout en 50 g gezeefde maïzena door tot je een glad deeg krijgt. Blijf nog 2 minuten mengen. Laat het deeg daarna 1 uur op kamertemperatuur rusten.

  5. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg met een eetlepel kleine hoopjes deeg op de ovenplaat. Laat voldoende ruimte vrij tussen de koekjes, want ze zullen nog uitlopen.

  6. Bak de melkkoekjes ongeveer 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot ze een donkerbruine rand hebben.

  7. Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster.

Geef dit recept een score
Recept
Cécémel
Irish Cécémel

Nagerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Slagroomsoezen

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Crème brûlée

Nagerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Vanilleflan met karamel

Nagerecht | 10 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting