Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Nems met chocolade
Stap 1 van 10

Grill de notenmengeling zonder boter in een pan.

Stap 2 van 10

Laat ze afkoelen en hak ze dan in grove stukken.

Stap 3 van 10

Doe de notenmengeling dan in een mengkom samen met de stukjes chocolade en het eigeel. Meng alles goed.

Stap 4 van 10

Snijd de blaadjes filodeeg in twee en wrijf ze in met de gesmolten boter.

Stap 5 van 10

Garneer de blaadjes met de mengeling en rol ze op tot sigaartjes. Tip: plooi de zijkanten naar binnen net voor de laatste rol.

Stap 6 van 10

Smeer wat eiwit op de boord en kleef hem dicht.

Stap 7 van 10

Laat wat boter bruinen in een pan en leg er de nems in.

Stap 8 van 10

Bak ze goudbruin gedurende 5 minuten door ze voortdurend om te draaien.

Stap 9 van 10

Leg ze op bordjes en bestrooi ze met poedersuiker.

Stap 10 van 10

Dien op met stukjes vers fruit.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Nems met chocolade Nems met chocolade
Recept
Leef Lekker

Nems met chocolade

0 5
Vieruurtje
10 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 4
    blaadjes filodeeg
  • 75
    g amandelnoten
  • 75
    g pistachenoten
  • 75
    g walnoten
  • 150
    g chocolade
  • 1
    eieren (enkel het eigeel)
  • 20
    g boter (gesmolten)
  • 15
    g boter
  • 1
    eetlepels poedersuiker
  1. Grill de notenmengeling zonder boter in een pan.

  2. Laat ze afkoelen en hak ze dan in grove stukken.

  3. Doe de notenmengeling dan in een mengkom samen met de stukjes chocolade en het eigeel. Meng alles goed.

  4. Snijd de blaadjes filodeeg in twee en wrijf ze in met de gesmolten boter.

  5. Garneer de blaadjes met de mengeling en rol ze op tot sigaartjes. Tip: plooi de zijkanten naar binnen net voor de laatste rol.

  6. Smeer wat eiwit op de boord en kleef hem dicht.

  7. Laat wat boter bruinen in een pan en leg er de nems in.

  8. Bak ze goudbruin gedurende 5 minuten door ze voortdurend om te draaien.

  9. Leg ze op bordjes en bestrooi ze met poedersuiker.

  10. Dien op met stukjes vers fruit.

Geef dit recept een score
Recept
Cécémel
Chocolade trifle met kersen en room

Vieruurtje | 60 minuten

Recept
Cécémel
Chocolademuffins met cashewnoten

Vieruurtje | 40 minuten

Recept
Campina
Bananencake met zure room

Vieruurtje | 15 minuten

Recept
Campina
Aardbei en hazelnootpasta

Vieruurtje | 5 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting