Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Ossenhaas met spekreepjes en krokante olijven
Stap 1 van 6

Verwarm de oven op 180°C. Kruid de ossenhaas met peper en zout.

Stap 2 van 6

Verwarm een beetje olijfolie in een grote braadpan op een hoog vuur. Schroei de ossenhaas aan alle zijden dicht en laat hem dan 20 minuten garen in de voorverwarmde oven. Zet de pan met de vleesjus opzij.

Stap 3 van 6

Pers de look en meng het onder de kaas. Kruid af met peper en zout. Doe de mengeling in een spuitzak en vul de olijven. Rol ze daarna door het ei, vervolgens door het paneermeel en bak ze in de frituurpan.

Stap 4 van 6

Voeg de gehakte sjalotten en de spekreepjes toe aan de vleesjus in de braadpan en laat het enkele minuten bakken. Verlaag het vuur en voeg de balsamico toe en roer de saus goed door.

Stap 5 van 6

Voeg dan de gevogeltebouillon toe en laat de saus al roerend inkoken op een hoog vuur. Als de saus gedeeltelijk ingekookt is, voeg je de room toe om hem te binden.

Stap 6 van 6

Snij de ossenhaas in plakken. Dresseer het vlees op een warm bord, overgiet met de saus en garneer met de krokante olijven en een salade van rucola.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Ossenhaas met spekreepjes en krokante olijven Ossenhaas met spekreepjes en krokante olijven
Recept
Campina

Ossenhaas met spekreepjes en krokante olijven

Campina Volle Plattekaas

Dit recept werd gemaakt met Campina Volle Plattekaas

Meer info over dit product Sluiten
4.0000 5
Hoofdgerecht
60 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
In de oven: 20 minuten
  1. Verwarm de oven op 180°C. Kruid de ossenhaas met peper en zout.

  2. Verwarm een beetje olijfolie in een grote braadpan op een hoog vuur. Schroei de ossenhaas aan alle zijden dicht en laat hem dan 20 minuten garen in de voorverwarmde oven. Zet de pan met de vleesjus opzij.

  3. Pers de look en meng het onder de kaas. Kruid af met peper en zout. Doe de mengeling in een spuitzak en vul de olijven. Rol ze daarna door het ei, vervolgens door het paneermeel en bak ze in de frituurpan.

  4. Voeg de gehakte sjalotten en de spekreepjes toe aan de vleesjus in de braadpan en laat het enkele minuten bakken. Verlaag het vuur en voeg de balsamico toe en roer de saus goed door.

  5. Voeg dan de gevogeltebouillon toe en laat de saus al roerend inkoken op een hoog vuur. Als de saus gedeeltelijk ingekookt is, voeg je de room toe om hem te binden.

  6. Snij de ossenhaas in plakken. Dresseer het vlees op een warm bord, overgiet met de saus en garneer met de krokante olijven en een salade van rucola.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Scampi met curry

Hoofdgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Balletjes in tomatensaus

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Ravioli met gebakken pastinaak en knolselderij

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Hachis parmentier

Hoofdgerecht | 15 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting