Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Plattekaascrème met peer
Stap 1 van 5

Maak eerst de compote. Schil de peren, verwijder het klokhuis en  snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Smelt de boter met de suiker in een  pannetje, roer tot de suiker karamelliseert. Voeg de peertjes, het citroensap  en een mespunt kaneel toe. Laat op zacht vuur 5 minuten stoven (of tot de peren  zacht zijn, maar niet tot moes zijn gekookt). Laat afkoelen.

 

Stap 2 van 5

Week de gelatine in koud water.

 

Stap 3 van 5

Meng de Campina Plattekaas met de vanillesuiker en de  poedersuiker.

 

Stap 4 van 5

Verwarm de melk in een pannetje. Los er de goed uitgeknepen  gelatineblaadjes in op. Laat afkoelen. Klop de Campina Room stijf. Spatel hem  met de melk door de plattekaas.

 

Stap 5 van 5

Lepel twee derde van de perencompote in mooie glaasjes of  schaaltjes. Verdeel er de kaascrème over. Laat minstens 2 uur opstijven in de  koelkast. Werk af met de rest van de perencompote.

 

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Plattekaascrème met peer Plattekaascrème met peer
Recept
Campina

Plattekaascrème met peer

Campina Slagroom (40% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Slagroom (40% vet)

Meer info over dit product Sluiten
3.5000 5
Ontbijt
20 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Ingrediënten:

Voor de perencompote:

  • 2
    peren
  • 1
    citroensap
  • 2
    eetlepels boter
  • 2
    eetlepels suiker
In de koelkast: 120 minuten
  1. Maak eerst de compote. Schil de peren, verwijder het klokhuis en  snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Smelt de boter met de suiker in een  pannetje, roer tot de suiker karamelliseert. Voeg de peertjes, het citroensap  en een mespunt kaneel toe. Laat op zacht vuur 5 minuten stoven (of tot de peren  zacht zijn, maar niet tot moes zijn gekookt). Laat afkoelen.

     

  2. Week de gelatine in koud water.

     

  3. Meng de Campina Plattekaas met de vanillesuiker en de  poedersuiker.

     

  4. Verwarm de melk in een pannetje. Los er de goed uitgeknepen  gelatineblaadjes in op. Laat afkoelen. Klop de Campina Room stijf. Spatel hem  met de melk door de plattekaas.

     

  5. Lepel twee derde van de perencompote in mooie glaasjes of  schaaltjes. Verdeel er de kaascrème over. Laat minstens 2 uur opstijven in de  koelkast. Werk af met de rest van de perencompote.

     

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Wentelteefjes met appel

Ontbijt | 15 minuten

Recept
Campina
Bananenwafels met kaneel

Ontbijt | 60 minuten

Recept
Campina
Cinnamon Roll Pancakes

Ontbijt | 20 minuten

Recept
Campina
Roerei met truffelaroma

Ontbijt | 20 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting