We gebruiken technologieën, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners.

Meer info
Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

Dag
Maand
Jaar
of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Login
Sluiten
kookmodus
Radijssoepje
Stap 1 van 10

Maak de radijzen schoon en snijd ze in grove stukken.

Stap 2 van 10

Breng in een kom het water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op.

Stap 3 van 10

Doe er de radijzen bij en laat gedurende 20 minuten garen op een middelhoog vuur.

Stap 4 van 10

Mix alles tot je een gladde puree hebt.

Stap 5 van 10

Laat de boter lichtjes bruinen in een kom en voeg er beetje bij beetje de bloem aan toe.

Stap 6 van 10

Roer tot je een roux bekomt en voeg er dan de puree van radijzen aan toe.

Stap 7 van 10

Klop met de garde tot een homogene massa.

Stap 8 van 10

Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat nog 5 minuten koken op een middelhoog vuur.

Stap 9 van 10

Hak de bieslook fijn. Roer de zure room, de mierikswortel en de bieslook door de soep.

Stap 10 van 10

Kruid naar smaak met peper en zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Radijssoepje Radijssoepje
Recept
Campina

Radijssoepje

Campina Zure Room (30% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Zure Room (30% vet)

Meer info over dit product Sluiten
0 5
Bijgerecht
15 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

 
Laten garen op het vuur: 20 minuten
  1. Maak de radijzen schoon en snijd ze in grove stukken.

  2. Breng in een kom het water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op.

  3. Doe er de radijzen bij en laat gedurende 20 minuten garen op een middelhoog vuur.

  4. Mix alles tot je een gladde puree hebt.

  5. Laat de boter lichtjes bruinen in een kom en voeg er beetje bij beetje de bloem aan toe.

  6. Roer tot je een roux bekomt en voeg er dan de puree van radijzen aan toe.

  7. Klop met de garde tot een homogene massa.

  8. Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat nog 5 minuten koken op een middelhoog vuur.

  9. Hak de bieslook fijn. Roer de zure room, de mierikswortel en de bieslook door de soep.

  10. Kruid naar smaak met peper en zout.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Verse Tsatsiki

Bijgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Salade van koolrabi

Bijgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Venkel appelsalade met eitjes, komkommer en citroendressing

Bijgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Labneh met rozenwater

Bijgerecht | 10 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting