Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

Dag
Maand
Jaar
of
Login
Wil je naast dit Nutroma-recept nog meer culinaire inspiratie?

Registreer je als lid van Leef Lekker en ontvang elke maand de lekkerste recepten rechtstreeks in je mailbox. Van een panna cotta tot een muntfrisse garnalensalade of poffertjes met ahornsiroop. We verrassen je elke keer opnieuw!

Al geregistreerd?

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Sluiten
kookmodus
Ravioli met gebakken pastinaak en knolselderij
Stap 1 van 13

Kneed de ingrediënten voor de ravioli met de hand en maak er een bolletje van. Haal het deeg door de pastamachine tot je lange pastavellen krijgt.

Stap 2 van 13

Snijd de pastinaak in brunoise en bak de blokjes in boter, met peper en zout.

Stap 3 van 13

Schik de vulling in kleine hoopjes op de pasta en leg er een stukje kaas bovenop.

Stap 4 van 13

Maak de randen van de pasta nat met wat water, vouw de vellen dicht en snijd ze met een stansmes uit.

Stap 5 van 13

Breng gezouten water aan de kook en leg er dan voorzichtig de ravioli in. Haal de kookpot van het vuur en laat 3 minuten rusten.

Stap 6 van 13

Snipper de sjalotjes fijn en stoof ze aan in wat boter. Giet er het bier over, laat het geheel inkoken en voeg er 2/3 van de kalfsfond aan toe.

Stap 7 van 13

Kruid af met peper en zout.

Stap 8 van 13

Bak de knolselder met wat peper aan in gezouten boter en zet dit aan de kant.

Stap 9 van 13

Gril de paprika's in de oven, verwijder de schil en mix ze. Kruid ze dan af.

Stap 10 van 13

Meng de zure room met de koolzaadolie.

Stap 11 van 13

Giet wat saus in een diep bord en verdeel daar de brunoise van knolselder over.

Stap 12 van 13

Leg er de ravioli bovenop en werk af met een klein beetje zure room.

Stap 13 van 13

Garneer de rand van het bord met wat paprikacrème.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Ravioli met gebakken pastinaak en knolselderij Ravioli met gebakken pastinaak en knolselderij
Recept
Campina

Ravioli met gebakken pastinaak en knolselderij

Campina Zure Room (30% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Zure Room (30% vet)

Meer info over dit product Sluiten
4.0000 5
Hoofdgerecht
40 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    pastinaak
  • 200
    g Milner (oud)
  • 125
    ml Campina Zure Room (30% vet)
  • 2
    sjalotten
  • 0,3
    knolselder
  • 2
    rode paprika
  • 0,3
    Quintine (lokaal blond biertje)
  • 0,5
    l kalfsfond
  • koolzaadolie
  • 500
    g bloem (semola di grano duro)
  • 2
    eieren
  • 2
    eetlepels olijfolie
  • zeezout
  1. Kneed de ingrediënten voor de ravioli met de hand en maak er een bolletje van. Haal het deeg door de pastamachine tot je lange pastavellen krijgt.

  2. Snijd de pastinaak in brunoise en bak de blokjes in boter, met peper en zout.

  3. Schik de vulling in kleine hoopjes op de pasta en leg er een stukje kaas bovenop.

  4. Maak de randen van de pasta nat met wat water, vouw de vellen dicht en snijd ze met een stansmes uit.

  5. Breng gezouten water aan de kook en leg er dan voorzichtig de ravioli in. Haal de kookpot van het vuur en laat 3 minuten rusten.

  6. Snipper de sjalotjes fijn en stoof ze aan in wat boter. Giet er het bier over, laat het geheel inkoken en voeg er 2/3 van de kalfsfond aan toe.

  7. Kruid af met peper en zout.

  8. Bak de knolselder met wat peper aan in gezouten boter en zet dit aan de kant.

  9. Gril de paprika's in de oven, verwijder de schil en mix ze. Kruid ze dan af.

  10. Meng de zure room met de koolzaadolie.

  11. Giet wat saus in een diep bord en verdeel daar de brunoise van knolselder over.

  12. Leg er de ravioli bovenop en werk af met een klein beetje zure room.

  13. Garneer de rand van het bord met wat paprikacrème.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Tonijn à la plancha

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Kalfsvlees met boschampignons in roomsaus

Hoofdgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Pastasalade met rundslapjes, wasabi- roomdressing, komkommer en munt

Hoofdgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Steak Stroganoff

Hoofdgerecht | 45 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).