Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Login
Sluiten
kookmodus
Rode poon in kervel-roomsaus
Stap 1 van 8

Neem de visfilets uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Stap 2 van 8

Schil de aardappelen en plaats in een pot met gezouten water. Breng aan de kook en kook voor 10 minuten tot zacht. Giet het water af en stamp samen met de melk tot een gladde puree. Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 3 van 8

Hak ondertussen de sjalot en knoflookteentjes fijn. Verhit een pan met boter en stoof de sjalot en knoflook tot glazig. Schik de visfilets, met velkant naar boven, bij de sjalot.

Stap 4 van 8

Voeg de visbouillon erbij. Hak de kervel fijn en voeg bij de vis.

Stap 5 van 8

Schep de mosterd erbij en overgiet met citroensap en room.

Stap 6 van 8

Plaats een deksel op de pan en laat 7 à 10 minuten stomen.

Stap 7 van 8

Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 8 van 8

Serveer samen met aardappelpuree, smakelijk! ;-)

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Rode poon in kervel-roomsaus Rode poon in kervel-roomsaus
Recept
Campina

Rode poon in kervel-roomsaus

Campina Volle melk

Dit recept werd gemaakt met Campina Volle melk

Meer info over dit product Sluiten
0 5
Hoofdgerecht
30 minuten | Vis
2 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

  • 2
    rode ponen
  • 500
    g aardappelen (zachtkokend)
  • 200
    ml Campina Volle melk
  • 2
    eetlepels boter
  • 2
    sjalotten
  • 2
    knoflook
  • 300
    ml visbouillon
  • 10
    g kervel
  • 2
    eetlepels Dijon-mosterd
  • 1
    citroenen (enkel het sap)
  • 250
    ml Campina Culinaire Room (20% vet)
  • peper
  • zout
  1. Neem de visfilets uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

  2. Schil de aardappelen en plaats in een pot met gezouten water. Breng aan de kook en kook voor 10 minuten tot zacht. Giet het water af en stamp samen met de melk tot een gladde puree. Kruid naar smaak met peper en zout.

  3. Hak ondertussen de sjalot en knoflookteentjes fijn. Verhit een pan met boter en stoof de sjalot en knoflook tot glazig. Schik de visfilets, met velkant naar boven, bij de sjalot.

  4. Voeg de visbouillon erbij. Hak de kervel fijn en voeg bij de vis.

  5. Schep de mosterd erbij en overgiet met citroensap en room.

  6. Plaats een deksel op de pan en laat 7 à 10 minuten stomen.

  7. Kruid naar smaak met peper en zout.

  8. Serveer samen met aardappelpuree, smakelijk! ;-)

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Hachis parmentier

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Aardappelgratin met parmezaanse kaas

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Fazant met roomsaus en oesterzwammen

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Lamscarré met saus Grand Veneur, crème van zoete aardappel en gekonfijte groentjes

Hoofdgerecht | 60 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.