Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Royale lasagna
Stap 1 van 15

Bak het gehakt in een koekenpan, en maak het los met een vork.

Stap 2 van 15

Pel en versnipper de ajuin en snijd de champignons in schijfjes.

Stap 3 van 15

Fruit beide met de look in flink wat olijfolie in een grote kookpot.

Stap 4 van 15

Was de pepers en de wortels en snijd ze in kleine stukjes.

Stap 5 van 15

Kook ze zacht in de microgolf of in kokend water.

Stap 6 van 15

Meng alles door elkaar in de grote kookpot.

Stap 7 van 15

Breng op smaak met verse kruiden, peper en zout, en voeg 2 soeplepels suiker toe om de wat zure tomatensmaak te verzachten.

Stap 8 van 15

Laat gedurende 20 minuten heel zacht pruttelen.

Stap 9 van 15

Laat intussen de boter smelten op een zacht vuur en doe er de bloem bij.

Stap 10 van 15

Roer stevig door tot het een glad mengsel wordt.

Stap 11 van 15

Meng er geleidelijk de melk door en laat lichtjes koken.

Stap 12 van 15

Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Stap 13 van 15

Neem een grote, diepe ovenschotel en wrijf deze in met olie.

Stap 14 van 15

Maak vervolgens 5 tot 8 laagjes van saus, lasagnablaadjes, bechamelsaus en gekookte ham.

Stap 15 van 15

Overgiet met de room en bedek met kaas om te gratineren en eventueel reepjes mozzarella.Gratineer 15 minuten in een oven op 180°C.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Royale lasagna Royale lasagna
Recept
Campina

Royale lasagna

Campina Halfvolle melk

Dit recept werd gemaakt met Campina Halfvolle melk

Meer info over dit product Sluiten
3.6000 5
Hoofdgerecht
30 minuten | Vlees
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

 
In de oven: 35 minuten
  1. Bak het gehakt in een koekenpan, en maak het los met een vork.

  2. Pel en versnipper de ajuin en snijd de champignons in schijfjes.

  3. Fruit beide met de look in flink wat olijfolie in een grote kookpot.

  4. Was de pepers en de wortels en snijd ze in kleine stukjes.

  5. Kook ze zacht in de microgolf of in kokend water.

  6. Meng alles door elkaar in de grote kookpot.

  7. Breng op smaak met verse kruiden, peper en zout, en voeg 2 soeplepels suiker toe om de wat zure tomatensmaak te verzachten.

  8. Laat gedurende 20 minuten heel zacht pruttelen.

  9. Laat intussen de boter smelten op een zacht vuur en doe er de bloem bij.

  10. Roer stevig door tot het een glad mengsel wordt.

  11. Meng er geleidelijk de melk door en laat lichtjes koken.

  12. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  13. Neem een grote, diepe ovenschotel en wrijf deze in met olie.

  14. Maak vervolgens 5 tot 8 laagjes van saus, lasagnablaadjes, bechamelsaus en gekookte ham.

  15. Overgiet met de room en bedek met kaas om te gratineren en eventueel reepjes mozzarella.Gratineer 15 minuten in een oven op 180°C.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Vispannetje met prei en plattekaas

Hoofdgerecht | 10 minuten

Recept
Leef Lekker
Varkensfilet met rozemarijn

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Kip à la crème met grondwitloof en gebakken aardappeltjes

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Espuma van aardappel

Hoofdgerecht | 30 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting