Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

Dag
Maand
Jaar
of
Login
Wil je naast dit Nutroma-recept nog meer culinaire inspiratie?

Registreer je als lid van Leef Lekker en ontvang elke maand de lekkerste recepten rechtstreeks in je mailbox. Van een panna cotta tot een muntfrisse garnalensalade of poffertjes met ahornsiroop. We verrassen je elke keer opnieuw!

Al geregistreerd?

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Sluiten
kookmodus
Scones met karnemelkpap
Stap 1 van 9

Verwarm de oven voor op 220 °C en vet een ovenplaat in.

Stap 2 van 9

Doe de bloem, het zout en de gist in een kom en meng ze met de boter tot een korrelig mengsel.

Stap 3 van 9

Giet er de Campina karnemelkpap bij en roer tot je een zacht deeg krijgt.

Stap 4 van 9

Leg deze bol deeg op een bebloemd werkblad en kneed het goed.

Stap 5 van 9

Rol het uit tot een dikte van 2 cm.

Stap 6 van 9

Haal met een vorm rondjes uit het deeg en leg ze verspreid op de bakplaat.

Stap 7 van 9

Smeer nog een beetje stijfgeklopt eiwit of melk op de scones en bak ze dan 10 min in de oven tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.

Stap 8 van 9

Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Stap 9 van 9

Snijd ze in twee en dien op met confituur.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Scones met karnemelkpap Scones met karnemelkpap
Recept
Campina

Scones met karnemelkpap

0 5
Nagerecht
20 minuten | Zoet
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

  • 225
    g bloem
  • snuifje zout
  • 0,5
    zakje gist (in poeder)
  • 25
    g boter (in blokjes)
  • 15
    cl karnemelkpap
  • 1
    eieren (om af te werken)
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en vet een ovenplaat in.

  2. Doe de bloem, het zout en de gist in een kom en meng ze met de boter tot een korrelig mengsel.

  3. Giet er de Campina karnemelkpap bij en roer tot je een zacht deeg krijgt.

  4. Leg deze bol deeg op een bebloemd werkblad en kneed het goed.

  5. Rol het uit tot een dikte van 2 cm.

  6. Haal met een vorm rondjes uit het deeg en leg ze verspreid op de bakplaat.

  7. Smeer nog een beetje stijfgeklopt eiwit of melk op de scones en bak ze dan 10 min in de oven tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.

  8. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

  9. Snijd ze in twee en dien op met confituur.

Geef dit recept een score
Recept
Cécémel
Banana Cécémel

Nagerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Chocosoes Profiteroles gevuld met mokka-chocolademousse

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Leef Lekker
Chocolade-gemberkoekjes

Nagerecht | 10 minuten

Recept
Cécémel
Chocolade-ijs

Nagerecht | 10 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).