We gebruiken technologieën, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners.

Meer info
Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

Dag
Maand
Jaar
of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Login
Sluiten
kookmodus
Sinaasappelcake met Cécémel-glazuur
Stap 1 van 13

Verwarm de oven voor op 150°C.

Stap 2 van 13

Smelt de boter in een pannetje.

Stap 3 van 13

Meng de suiker, de bloem, de gist, de boter en de eieren in een kom.

Stap 4 van 13

Doe er de sinaasappelzeste bij.

Stap 5 van 13

Pers de sinaasappelen.

Stap 6 van 13

Voeg het sinaasappelsap bij het deeg en roer tot je een glad mengsel hebt.

Stap 7 van 13

Wrijf een cakevorm in met wat boter en besprenkel met bloem.

Stap 8 van 13

Doe het deeg in de cakevorm.

Stap 9 van 13

Zet 45 minuten in de oven.

Stap 10 van 13

Laat de cake afkoelen op een rooster.

Stap 11 van 13

Maak het glazuur: smelt de chocolade au bain-marie, samen met de Cécémel.

Stap 12 van 13

Giet het glazuur over de cake, en verdeel het gelijkmatig met een spatel.

Stap 13 van 13

Smakelijk!

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Sinaasappelcake met Cécémel-glazuur Sinaasappelcake met Cécémel-glazuur
Recept
Cécémel

Sinaasappelcake met Cécémel-glazuur

Cécémel De Enige Echte

Dit recept werd gemaakt met Cécémel De Enige Echte

Meer info over dit product Sluiten
0 5
Vieruurtje
60 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
In de oven: 45 min
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. Smelt de boter in een pannetje.

  3. Meng de suiker, de bloem, de gist, de boter en de eieren in een kom.

  4. Doe er de sinaasappelzeste bij.

  5. Pers de sinaasappelen.

  6. Voeg het sinaasappelsap bij het deeg en roer tot je een glad mengsel hebt.

  7. Wrijf een cakevorm in met wat boter en besprenkel met bloem.

  8. Doe het deeg in de cakevorm.

  9. Zet 45 minuten in de oven.

  10. Laat de cake afkoelen op een rooster.

  11. Maak het glazuur: smelt de chocolade au bain-marie, samen met de Cécémel.

  12. Giet het glazuur over de cake, en verdeel het gelijkmatig met een spatel.

  13. Smakelijk!

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Frambozenquiche (Clafoutis)

Vieruurtje | 10 minuten

Recept
Nutroma
Koffie-chocoladetruffels

Vieruurtje | 60 minuten

Recept
Nutroma
Pompoencake met rum en noten

Vieruurtje | 60 minuten

Recept
Nutroma
Marmercake

Vieruurtje | 55 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting