Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

Dag
Maand
Jaar
of
Login
Wil je naast dit Nutroma-recept nog meer culinaire inspiratie?

Registreer je als lid van Leef Lekker en ontvang elke maand de lekkerste recepten rechtstreeks in je mailbox. Van een panna cotta tot een muntfrisse garnalensalade of poffertjes met ahornsiroop. We verrassen je elke keer opnieuw!

Al geregistreerd?

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Sluiten
kookmodus
Snel-klaar koekjes
Stap 1 van 6

Klop met de mixer de boter en de suiker licht en luchtig. 

Stap 2 van 6

Voeg de gezeefde bloem en speculaaskruiden toe. 

Stap 3 van 6

Kneed dit deeg een vijftal minuten met de hand en laat het nadien in plasticfolie 20 minuten in de koelkast rusten.

Stap 4 van 6

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Stap 5 van 6

Verdeel het deeg in kleinere porties en rol het uit tot een halve cm dikte. Steek er met vormpjes leuke figuurtjes uit. 

Stap 6 van 6

Leg ze op de bakplaat en bak 20 minuten tot goudbruin.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Snel-klaar koekjes Snel-klaar koekjes
Recept
Leef Lekker

Snel-klaar koekjes

4.3333 5
Vieruurtje
10 minuten | Zoet
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

 
  • 250
    g zachte boter
  • 150
    g lichtbruine suiker
  • 350
    g tarwebloem
  • 1
    theelepels speculaaskruiden
  • vormpjes
In de koelkast: 20 minuten
  1. Klop met de mixer de boter en de suiker licht en luchtig. 

  2. Voeg de gezeefde bloem en speculaaskruiden toe. 

  3. Kneed dit deeg een vijftal minuten met de hand en laat het nadien in plasticfolie 20 minuten in de koelkast rusten.

  4. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

  5. Verdeel het deeg in kleinere porties en rol het uit tot een halve cm dikte. Steek er met vormpjes leuke figuurtjes uit. 

  6. Leg ze op de bakplaat en bak 20 minuten tot goudbruin.

Geef dit recept een score
Recept
Joyvalle
Aardbei en hazelnootpasta

Vieruurtje | 5 minuten

Recept
Joyvalle
Wentelteefjes met appel

Vieruurtje | 15 minuten

Recept
Joyvalle
Poffertjes met ahornsiroop en gepocheerde peren met kaneel

Vieruurtje | 90 minuten

Recept
Joyvalle
Aardbeiengratin

Vieruurtje | 30 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).