Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

Dag
Maand
Jaar
of
Login
Wil je naast dit Nutroma-recept nog meer culinaire inspiratie?

Registreer je als lid van Leef Lekker en ontvang elke maand de lekkerste recepten rechtstreeks in je mailbox. Van een panna cotta tot een muntfrisse garnalensalade of poffertjes met ahornsiroop. We verrassen je elke keer opnieuw!

Al geregistreerd?

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Sluiten
kookmodus
Tarte tatin van prei
Stap 1 van 13 - Vanillesaus

Verwarm de Campina Room, eidooiers, vanille en suiker in een pan tot 85°C.

Stap 2 van 13 - Vanillesaus

Haal de pan van het vuur en voeg het gelatine blaadje toe.

Stap 3 van 13 - Vanillesaus

Mix en laat afkoelen in een spuitzak.

Stap 4 van 13 - Tarte tatin

Maak een bruine karamel met het water, de suiker en de glucose.

Stap 5 van 13 - Tarte tatin

Stort dit in de vorm.

Stap 6 van 13 - Tarte tatin

Gaar de prei in de oven op 180°C gedurende 20 minuten.

Stap 7 van 13 - Tarte tatin

Wanneer de prei gaar is, snijd deze dan door in de lengte.

Stap 8 van 13 - Tarte tatin

Verdeel de prei over de vorm.

Stap 9 van 13 - Tarte tatin

Maak een siroop door bereiding van het suikerwater, de boter, het citroensap en het zout.

Stap 10 van 13 - Tarte tatin

Giet de siroop erover.

Stap 11 van 13 - Tarte tatin

Dek de vorm in zijn geheel af met bladerdeeg.

Stap 12 van 13 - Tarte tatin

Bak af in de oven op 180°C gedurende 50 min.

Stap 13 van 13 - Tarte tatin

Eens gaar, draai dan de vorm om en verwijder deze.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Tarte tatin van prei Tarte tatin van prei
Recept
Campina

Tarte tatin van prei

Campina Volle room (33% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Volle room (33% vet)

Meer info over dit product Sluiten
3.5000 5
Vieruurtje
15 minuten | Vegetarisch
2 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

 

Vanillesaus

Tarte tatin

  • 30
    g water
  • 120
    g suiker
  • 35
    g glucose
  • 0,5
    stengels preien
  • 215
    g water (voor suikerwater)
  • 285
    g suiker (voor suikerwater)
  • 10
    g boter
  • 0,5
    eetlepels citroensap
  • 0,5
    pakjes bladerdeeg
  • zout
In de oven: 70 minuten
Vanillesaus
  1. Verwarm de Campina Room, eidooiers, vanille en suiker in een pan tot 85°C.

  2. Haal de pan van het vuur en voeg het gelatine blaadje toe.

  3. Mix en laat afkoelen in een spuitzak.

Tarte tatin
  1. Maak een bruine karamel met het water, de suiker en de glucose.

  2. Stort dit in de vorm.

  3. Gaar de prei in de oven op 180°C gedurende 20 minuten.

  4. Wanneer de prei gaar is, snijd deze dan door in de lengte.

  5. Verdeel de prei over de vorm.

  6. Maak een siroop door bereiding van het suikerwater, de boter, het citroensap en het zout.

  7. Giet de siroop erover.

  8. Dek de vorm in zijn geheel af met bladerdeeg.

  9. Bak af in de oven op 180°C gedurende 50 min.

  10. Eens gaar, draai dan de vorm om en verwijder deze.

Geef dit recept een score
Recept
Joyvalle
Pannenkoeken met appel

Vieruurtje | 20 minuten

Recept
Leef Lekker
Muffins met karnemelkpap, chocolade en pecannoten

Vieruurtje | 30 minuten

Recept
Cécémel
Zandtaartjes met Cécémel-muntganache

Vieruurtje | 30 minuten

Recept
Campina
Kalfsgebraad met citroen

Lunch | 20 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).