Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Vanillewafels met melk
Stap 1 van 13

Verhit de melk tot tegen het kookpunt.

Stap 2 van 13

Snijd de vanillestok doormidden en schraap met een scherp mesje het merg eruit.

Stap 3 van 13

Doe de vanillestok en het vanillemerg in de melk.

Stap 4 van 13

Neem de melk van het vuur en laat een half uur trekken.

Stap 5 van 13

Klop de eierdooiers met de suiker luchtig in de keukenmachine of met de hand.

Stap 6 van 13

Roer de melk onder dit mengsel.

Stap 7 van 13

Spatel beetje bij beetje de bloem onder het beslag. Roer er tenslotte het bakpoeder onder.

Stap 8 van 13

Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze onder het beslag.

Stap 9 van 13

Verhit het wafelijzer en vet het in.

Stap 10 van 13

Vul het wafelijzer met het beslag en bak de wafels goudbruin.

Stap 11 van 13

11. Haal de wafels uit het wafelijzer met een wafelvork.

Stap 12 van 13

Laat de wafels afkoelen op een rooster.

Stap 13 van 13 - Extra

Wafelijzer, invetborstel, wafelvork

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Vanillewafels met melk Vanillewafels met melk
Recept
Campina

Vanillewafels met melk

Campina Volle melk

Dit recept werd gemaakt met Campina Volle melk

Meer info over dit product Sluiten
4.0000 5
Vieruurtje
60 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 350
    ml Campina Volle melk
  • 1
    vanillestok
  • 2
    eieren (enkel de dooiers)
  • 2
    eieren (enkel de eiwitten)
  • 200
    g speltbloem (gezeefd)
  • 2
    eetlepels suiker
  • 1
    theelepels bakpoeder
  1. Verhit de melk tot tegen het kookpunt.

  2. Snijd de vanillestok doormidden en schraap met een scherp mesje het merg eruit.

  3. Doe de vanillestok en het vanillemerg in de melk.

  4. Neem de melk van het vuur en laat een half uur trekken.

  5. Klop de eierdooiers met de suiker luchtig in de keukenmachine of met de hand.

  6. Roer de melk onder dit mengsel.

  7. Spatel beetje bij beetje de bloem onder het beslag. Roer er tenslotte het bakpoeder onder.

  8. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze onder het beslag.

  9. Verhit het wafelijzer en vet het in.

  10. Vul het wafelijzer met het beslag en bak de wafels goudbruin.

  11. 11. Haal de wafels uit het wafelijzer met een wafelvork.

  12. Laat de wafels afkoelen op een rooster.

Extra
  1. Wafelijzer, invetborstel, wafelvork

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Citroen-meringuetaart

Vieruurtje | 60 minuten

Recept
Leef Lekker
Snel-klaar koekjes

Vieruurtje | 10 minuten

Recept
Campina
Bloemkoolsoep met topinamboer chips en een brunoise van knolselder en kervelwortel

Vieruurtje | 40 minuten

Recept
Campina
Chocolade-pannenkoekjes ‘so light’ & Nutroma-crème

Vieruurtje | 20 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting