Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Login
Sluiten
kookmodus
Velouté met venkel
Stap 1 van 11

Spoel de venkelknollen en snijd in kleine stukjes.

Stap 2 van 11

Breng water aan de kook en voeg er de venkelblokjes aan toe.

Stap 3 van 11

Doe er de melk en het bouillonblokje bij.

Stap 4 van 11

Laat 20-25 minuten goed doorkoken.

Stap 5 van 11

Hou de soep goed in de gaten (melk kookt makkelijk over).

Stap 6 van 11

Mix de soep.

Stap 7 van 11

Kruid met peper en zout.

Stap 8 van 11

Voeg de slagroom toe.

Stap 9 van 11

Neem een pan en gril de amandelschilfers.

Stap 10 van 11

Besprenkel de velouté met de amandelschilfers.

Stap 11 van 11

Tip: Voeg een lepel pastis toe aan de soep om de smaak van de venkel nog beter te laten doorkomen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Velouté met venkel Velouté met venkel
Recept
Joyvalle

Velouté met venkel

Campina Slagroom (40% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Slagroom (40% vet)

Meer info over dit product Sluiten
0 5
Voorgerecht
40 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de venkelknollen en snijd in kleine stukjes.

  2. Breng water aan de kook en voeg er de venkelblokjes aan toe.

  3. Doe er de melk en het bouillonblokje bij.

  4. Laat 20-25 minuten goed doorkoken.

  5. Hou de soep goed in de gaten (melk kookt makkelijk over).

  6. Mix de soep.

  7. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de slagroom toe.

  9. Neem een pan en gril de amandelschilfers.

  10. Besprenkel de velouté met de amandelschilfers.

  11. Tip: Voeg een lepel pastis toe aan de soep om de smaak van de venkel nog beter te laten doorkomen.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Gemarineerde zalmfilet

Voorgerecht | 40 minuten

Recept
Leef Lekker
Tartaar van tonijn

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Carpaccio met roomdressing

Voorgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Zalmmousse

Voorgerecht | 10 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.