Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Login
Sluiten
kookmodus
Zachte chocoladekoekjes
Stap 1 van 14

Zet een kom in een kookpot met warm water. Zorg dat de kom het water niet raakt.

Stap 2 van 14

Meng de eieren en de suiker in de kom tot je een licht mengsel krijgt.

Stap 3 van 14

Verwarm de Nutroma tot de melk lauwwarm is.

Stap 4 van 14

Neem de melk van het vuur en meng onder het eiermengsel.

Stap 5 van 14

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 6 van 14

Meng de bloem, het bakpoeder, het zout, het maïsmeel en cacaopoeder tot een smeuïg deeg.

Stap 7 van 14

Roer het deeg nog 2 minuten extra en laat vervolgens een uur afkoelen op kamertemperatuur.

Stap 8 van 14

Leg bakpapier op de bakplaat.

Stap 9 van 14

Maak met behulp van een lepel ronde vormpjes van het deeg op de bakplaat.

Stap 10 van 14

Zorg dat je genoeg plaats tussen de verschillende koekjes laat. Tijdens het bakken zwellen ze op.

Stap 11 van 14

Op de bovenkant van het deeg strooi je wat fijngesneden chocolade.

Stap 12 van 14

Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes gedurende 5 minuten.

Stap 13 van 14

Haal uit de oven en laat de koekjes afkoelen.

Stap 14 van 14

Tip: Je kunt ook 1 lepel sinaasappelzeste toevoegen aan het deeg. Dat zorgt voor een extra fruitige toets.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Zachte chocoladekoekjes Zachte chocoladekoekjes
Recept
Nutroma

Zachte chocoladekoekjes

Nutroma Romig

Dit recept werd gemaakt met Nutroma Romig

Meer info over dit product Sluiten
0 5
Nagerecht
10 minuten | Zoet
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

 
  • 2
    eieren
  • 200
    g suiker
  • 200
    g bloem
  • 1,5
    dl Nutroma Romig
  • 25
    g maïszetmeel
  • 2
    theelepels bakpoeder
  • zwarte chocolade
  • mespunt zout
  • 25
    g cacaopoeder
In de oven: 5 minuten
  1. Zet een kom in een kookpot met warm water. Zorg dat de kom het water niet raakt.

  2. Meng de eieren en de suiker in de kom tot je een licht mengsel krijgt.

  3. Verwarm de Nutroma tot de melk lauwwarm is.

  4. Neem de melk van het vuur en meng onder het eiermengsel.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Meng de bloem, het bakpoeder, het zout, het maïsmeel en cacaopoeder tot een smeuïg deeg.

  7. Roer het deeg nog 2 minuten extra en laat vervolgens een uur afkoelen op kamertemperatuur.

  8. Leg bakpapier op de bakplaat.

  9. Maak met behulp van een lepel ronde vormpjes van het deeg op de bakplaat.

  10. Zorg dat je genoeg plaats tussen de verschillende koekjes laat. Tijdens het bakken zwellen ze op.

  11. Op de bovenkant van het deeg strooi je wat fijngesneden chocolade.

  12. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes gedurende 5 minuten.

  13. Haal uit de oven en laat de koekjes afkoelen.

  14. Tip: Je kunt ook 1 lepel sinaasappelzeste toevoegen aan het deeg. Dat zorgt voor een extra fruitige toets.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Rijstpap met ananas

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Tiramisu met sinaasappel

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Nutroma
Flan met koffie en karamel

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Nutroma
Cappuccino-muffins

Nagerecht | 10 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.