We gebruiken technologieën, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners.

Meer info
Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Login
Sluiten
kookmodus
Zalmrolletje met zure room
Stap 1 van 18

Verwijder het vel van de gerookte zalm, alsook de hardere stukken en onzuiverheden.

Stap 2 van 18

Neem een dikke folie vb. boterhamzakje dat je dan kan opensnijden, zodat je een groot vel hebt.

Stap 3 van 18

Snij enkele dunne plakjes (carpaccio) van de gerookte zalm in de richting van de tekening. Leg deze op de plastiekfolie in een vierkant.

Stap 4 van 18

Verwijder het binnenste van de verse zalm en snij dit ook in carpaccio. Leg deze bovenop de gerookte zalm.

Stap 5 van 18

Vouw de folie dicht en rol met de deegrol over de twee soorten zalm om de smaken in elkaar te laten vloeien.

Stap 6 van 18

Doe 3 eetlepels zure room in een kommetje.

Stap 7 van 18

Snij de bieslook fijn en voeg toe.

Stap 8 van 18

Voeg vervolgens peper en zout toe.

Stap 9 van 18

Plet enkele roze peperbolletjes en voeg toe.

Stap 10 van 18

Afwerken met een scheutje olijfolie en sap van een limoen.

Stap 11 van 18

Meng dit alles.

Stap 12 van 18

Smeer een laagje vulling op de zalmplak.

Stap 13 van 18

Hou hierbij de rand van de zalm roomvrij, dit vergemakkelijkt het oprollen!

Stap 14 van 18

Op de tapenade van zure room komen rucola, Granny Smith appel (in fijne frietjes gesneden), avocado ontpit en in fijne frietjes gesneden, en pijnboompitten.

Stap 15 van 18

Rol het zalmplakje dicht en span de plastiek aan.

Stap 16 van 18

Snij de overschot van de plastiek links en rechts weg om dan het zalmrolletje te verdelen in verschillende stukken.

Stap 17 van 18

Laat de plastiek nog aan het rolletje bij het snijden, op deze manier zal het vlotter gaan!

Stap 18 van 18

Leg wat jonge sla op een bord en voeg gedroogde tomaat toe. Bestrooi met zeste van limoen. Meng sojasaus en arachideolie en giet dit over de zalmrolletjes als dressing.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Zalmrolletje met zure room Zalmrolletje met zure room
Recept
Campina

Zalmrolletje met zure room

Campina Zure Room (30% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Zure Room (30% vet)

Meer info over dit product Sluiten
4.5000 5
Lunch
20 minuten | Vis
2 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Verwijder het vel van de gerookte zalm, alsook de hardere stukken en onzuiverheden.

  2. Neem een dikke folie vb. boterhamzakje dat je dan kan opensnijden, zodat je een groot vel hebt.

  3. Snij enkele dunne plakjes (carpaccio) van de gerookte zalm in de richting van de tekening. Leg deze op de plastiekfolie in een vierkant.

  4. Verwijder het binnenste van de verse zalm en snij dit ook in carpaccio. Leg deze bovenop de gerookte zalm.

  5. Vouw de folie dicht en rol met de deegrol over de twee soorten zalm om de smaken in elkaar te laten vloeien.

  6. Doe 3 eetlepels zure room in een kommetje.

  7. Snij de bieslook fijn en voeg toe.

  8. Voeg vervolgens peper en zout toe.

  9. Plet enkele roze peperbolletjes en voeg toe.

  10. Afwerken met een scheutje olijfolie en sap van een limoen.

  11. Meng dit alles.

  12. Smeer een laagje vulling op de zalmplak.

  13. Hou hierbij de rand van de zalm roomvrij, dit vergemakkelijkt het oprollen!

  14. Op de tapenade van zure room komen rucola, Granny Smith appel (in fijne frietjes gesneden), avocado ontpit en in fijne frietjes gesneden, en pijnboompitten.

  15. Rol het zalmplakje dicht en span de plastiek aan.

  16. Snij de overschot van de plastiek links en rechts weg om dan het zalmrolletje te verdelen in verschillende stukken.

  17. Laat de plastiek nog aan het rolletje bij het snijden, op deze manier zal het vlotter gaan!

  18. Leg wat jonge sla op een bord en voeg gedroogde tomaat toe. Bestrooi met zeste van limoen. Meng sojasaus en arachideolie en giet dit over de zalmrolletjes als dressing.

Geef dit recept een score
Recept
Leef Lekker
Carpaccio van coquilles met gember en cider

Lunch | 20 minuten

Recept
Leef Lekker
Salade van tortellini, ricotta, tuinbonen en verse kruiden

Lunch | 25 minuten

Recept
Campina
Kalfsgebraad met citroen

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Pita met falafel en romige yoghurtsaus

Lunch | 30 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting