Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

Dag
Maand
Jaar
of
Login
Wil je naast dit Nutroma-recept nog meer culinaire inspiratie?

Registreer je als lid van Leef Lekker en ontvang elke maand de lekkerste recepten rechtstreeks in je mailbox. Van een panna cotta tot een muntfrisse garnalensalade of poffertjes met ahornsiroop. We verrassen je elke keer opnieuw!

Al geregistreerd?

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.
Dag
Maand
Jaar
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
Dag
Maand
Jaar
Sluiten
kookmodus
Zandkoekjes met een ganache van chocolade en nootjes
Stap 1 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Kluts het ei in een  kom. 

Stap 2 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Voeg een snuifje  zout toe, een sprenkeltje gewone suiker en ook een beetje vanillesuiker.

Stap 3 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Meng het geheel met een houten lepel tot het mengsel wit wordt.

Stap 4 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Voeg de bloem toe. Kneed met je  vingertoppen om een zanderige textuur te verkrijgen.

Stap 5 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Voeg de boter geleidelijk aan toe en kneed de massa om een homogene textuur te bekomen. Kneed  het deeg tot een bal. Als het deeg te vet of te zacht is, voeg dan extra bloem toe.

Stap 6 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Laat het deeg een kwartier rusten in de koelkast in plasticfolie.

Stap 7 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Spreid vervolgens  het deeg uit op de tafel met behulp van een deegrol. Het deeg moet ongeveer een  dikte hebben van 5 millimeter. 

Stap 8 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Steek met een  koekjesvorm of een glas de vormpjes uit die je maar wilt. 

Stap 9 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Leg de vormpjes op  een bakplaat met vetvrij papier. Stel de oven in op 180° voor 12 tot 15 minuten. 

Stap 10 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Laat afkoelen op een  rooster.

Stap 11 van 17 - Voor de ganache:

Laat de room koken.  Doe de chocolade in een kom. Giet dan de room over de chocolade. 

Stap 12 van 17 - Voor de ganache:

Laat enkele  ogenblikken rusten. Controleer of de chocolade is gesmolten door er zachtjes  met de garde in te drukken. 

Stap 13 van 17 - Voor de ganache:

Wanneer de chocolade is gesmolten, kun je het geheel gaan mengen. 

Stap 14 van 17 - Voor de ganache:

Beweeg de garde in  kleine cirkels en vergroot telkens je draaibeweging. 

Stap 15 van 17 - Voor de ganache:

Blijf doorgaan tot  de chocolade helemaal is vermengd met de room. Eindig met kleine  cirkels. 

Stap 16 van 17 - Voor de ganache:

Voeg gehakte nootjes toe en blijf het geheel mengen tot alles is afgekoeld. 

Stap 17 van 17 - Voor de ganache:

Bestrijk de helft  van de kleine zandkoekjes met het mengsel en plaats de andere helft ertegen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Zandkoekjes met een ganache van chocolade en nootjes Zandkoekjes met een ganache van chocolade en nootjes
Recept
Campina

Zandkoekjes met een ganache van chocolade en nootjes

Campina Slagroom (40% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Slagroom (40% vet)

Meer info over dit product Sluiten
0 5
Vieruurtje
20 minuten | Zoet
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

 

Voor de zandkoekjes:

  • 1
    eieren
  • 120
    g suiker
  • 1
    zakje vanillesuiker
  • 250
    g bloem
  • 125
    g suiker
  • 200
    g boter
  • zout

Voor de ganache:

In de koelkast: 15 minuten
Voor de zandkoekjes:
  1. Kluts het ei in een  kom. 

  2. Voeg een snuifje  zout toe, een sprenkeltje gewone suiker en ook een beetje vanillesuiker.

  3. Meng het geheel met een houten lepel tot het mengsel wit wordt.

  4. Voeg de bloem toe. Kneed met je  vingertoppen om een zanderige textuur te verkrijgen.

  5. Voeg de boter geleidelijk aan toe en kneed de massa om een homogene textuur te bekomen. Kneed  het deeg tot een bal. Als het deeg te vet of te zacht is, voeg dan extra bloem toe.

  6. Laat het deeg een kwartier rusten in de koelkast in plasticfolie.

  7. Spreid vervolgens  het deeg uit op de tafel met behulp van een deegrol. Het deeg moet ongeveer een  dikte hebben van 5 millimeter. 

  8. Steek met een  koekjesvorm of een glas de vormpjes uit die je maar wilt. 

  9. Leg de vormpjes op  een bakplaat met vetvrij papier. Stel de oven in op 180° voor 12 tot 15 minuten. 

  10. Laat afkoelen op een  rooster.

Voor de ganache:
  1. Laat de room koken.  Doe de chocolade in een kom. Giet dan de room over de chocolade. 

  2. Laat enkele  ogenblikken rusten. Controleer of de chocolade is gesmolten door er zachtjes  met de garde in te drukken. 

  3. Wanneer de chocolade is gesmolten, kun je het geheel gaan mengen. 

  4. Beweeg de garde in  kleine cirkels en vergroot telkens je draaibeweging. 

  5. Blijf doorgaan tot  de chocolade helemaal is vermengd met de room. Eindig met kleine  cirkels. 

  6. Voeg gehakte nootjes toe en blijf het geheel mengen tot alles is afgekoeld. 

  7. Bestrijk de helft  van de kleine zandkoekjes met het mengsel en plaats de andere helft ertegen.

Geef dit recept een score
Recept
Leef Lekker
Mueslireep

Vieruurtje | 30 minuten

Recept
Nutroma
Marmercake

Vieruurtje | 55 minuten

Recept
Fristi
Sorbet met Fristi

Vieruurtje | 20 minuten

Recept
Campina
Cake met plattekaas en blauwe bessen

Vieruurtje | 90 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Dit wachtwoord moet bestaat uit minstens 8 karakters, 1 hoofdletter, 1 letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken (bv. / of *).